Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan “Dişlerim Emniyette" protokolü ile emniyet çalışanlarına sunulan yerinde ağız ve diş sağlığı taramasının ikincisi, Bozyaka'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Alsancak ADSM diş hekimleri tarafından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önüne yerleştirilen 2 adet gezici diş ünitesi aracı ile isteyen emniyet personellerine diş taraması yapıldı. Ayrıca diş sağlığını koruma yöntemleri ve diş çürükleri oluşmadan önlemenin önemi anlatıldı.

Alsancak ADSM Hastane Yöneticisi Diler Yaşar, Başhekim Yardımcısı Handan Hakerler, İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Murat Yaman, biri uzman olmak üzere 5 diş hekimi, 2 sağlık teknisyeni ve 1 temizlik personeliyle gerçekleştirilen proje, saat 10.00'da başlayıp, 15.00'e kadar devam etti.

İleri tetkik ve müdahale gerektiren emniyet mensupları, verilen randevu ile Alsancak ADSM'ye davet edildi. Mesleklerinin getirdiği yoğun çalışma koşullarından dolayı diş muayenelerine fırsat bulamadıklarını belirten emniyet mensupları, böyle bir sağlık hizmetinin ayaklarına kadar gelmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İmzalanan protokol kapsamında bir yıl boyunca her ayın ikinci çarşambası İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önünde emniyet mensuplarına diş sağlığı hizmeti verileceği bildirildi.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi