İzmir’in Dikili ilçesinde, Dikili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Bademli Balıkçı Barınağı'nda denetim yaptı. Yapılan denetimlerde, kaçak avlandığı tespit edilen 600 kilogram deniz patlıcanı ele geçirildi.

Canlı deniz patlıcanları denize bırakıldı

Ekipler, canlı oldukları belirlenen deniz patlıcanlarını denize geri bıraktı. Kaçak avlanmaya yönelik bu işlemle, ekosistem ve deniz canlıları korunmuş oldu.

1 Mayıs 1977'nin kayıp fotoğrafları: İlk kez İzmir'de sergileniyor 1 Mayıs 1977'nin kayıp fotoğrafları: İlk kez İzmir'de sergileniyor

Para cezası uygulandı

Kaçak avlanan deniz patlıcanlarıyla ilgili olarak aracın sahibine 37 bin 770 lira para cezası uygulandı. Yapılan denetimler, çevreyi koruma ve deniz canlılarının sürdürülebilirliğini sağlama amacı taşıyor.

Kaynak: AA