Partisinin Aydın 4. Olağan İl Kongresi’nde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 10 Kasım için çağrıda bulundu.
Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 87. yılı nedeniyle yarın, Atatürk’ün manevi huzurunda olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Fatiha’mı okuyup teşkilatlarımızla birlikte Hacı Bayram Veli Camisi’nde hem Anıtkabir’e çıkan yollarda lokma döktüreceğiz hem de Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kur’an tilavetiyle ve Mevlid-i Şerif’le ruhunu yâd edeceğiz. Bunları yaparken bile konuşmak zorundayız. Yani dedik ki 'Camilerde mevlit okutalım.' Bunu önce Kocaeli Valisi söyledi; Kocaeli’nin bütün ilçelerinde Atatürk’ün ruhuna Kur’an tilavetinde bulunacağını açıkladı. Türkiye’de bazı kesimler ayağa kalktı. Bakın, hiç endişe etmedim ama bir durum tespiti yapmak zorundaydım. Ben, üç tane meczup Atatürk düşmanlığı yapıyor diye Atatürk’ün unutulacağına kani değilim. Bu millet ne Atatürk’ü unutur ne Adnan Menderes’i unutur ne Alparslan Türkeş’i unutur ne Süleyman Demirel’i unutur ne Bülent Ecevit’i unutur ne Muhsin Yazıcıoğlu’nu unutur ne de Turgut Özal’ı unutur. Kim ki taş üstüne taş koymuşsa, bu millet onlara medyunuşükrandır. "
ERDOĞAN’A ÇAĞRI YAPTI
Erdoğan’a çağrı yapan Dervişoğlu, “Ama bu tartışmalar gündeme gelince Sayın Cumhurbaşkanı’nın ismine de bazı gölgeler düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nı, bu şaibeden kurtarmak adına, eğer lütfedip gelirlerse, ikindi namazı öncesinde Hacı Bayram Veli Camisi’ne davet edip, Kuran-ı Kerim’e son derece hâkim, Kur’an-ı Kerim’i usulü, erkânı ve âdâbıyla okuduğunu bildiğim için, Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna yapacağımız Kur’an tilavetinin, bizzat onun tarafından yapılmasını istedim. Diler ve umarım ki bu temennim karşılık bulur. Ama yok bizim davetimize icabet etmezse, Beştepe’de Külliyenin içinde büyük bir cami var; o camide Atatürk’ün anılmasını ve bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kur’an tilavetinde bulunarak, onun ruhunun şad edilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.



