Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Laodikeia Batı Tiyatrosu'nda yürütülen kazılarda, yaklaşık 2 metre uzunluğunda beyaz mermerden yapılmış "Athena" heykelinin gün ışığına çıkarıldığını bildirdi.
LAODİKEİA'DA 2 METRELİK "ATHENA" HEYKELİ BULUNDU
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Laodikeia'da önemli bir keşfe daha imza attıklarını, antik kentte yeni bir buluntunun daha gün yüzüne çıktığını belirtti.

Laodikeia Batı Tiyatrosu'nda yürütülen çalışmaların sürdürdüğünü aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şunları kaydetti:
"Laodikeia’da önemli bir keşfe daha imza attık!
Antik kentte yeni bir buluntu daha gün yüzüne çıktı...
Laodikeia Batı Tiyatrosu’nda yürüttüğümüz çalışmalar, geçmişin izlerini gün yüzüne çıkarmayı sürdürüyor.
Sahne binasında, yaklaşık 2 metre uzunluğunda, beyaz mermerden yapılmış Athena heykelini gün ışığına çıkardık.
Homeros destanlarına sahne olan bu yapı, antik dönemde kültürel anlatımın da merkezi olduğunu ortaya koyarken Augustus Dönemi klasik üslubunu yansıtan eser, yüksek sanatsal niteliğiyle dikkat çekiyor.
Geleceğe Miras vizyonumuzla, bu eşsiz mirası koruyarak geleceğe taşımaya devam ediyoruz."




