DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a açık mektup: Ya parlamenter sisteme dönelim ya da...
Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a açık mektup: Ya parlamenter sisteme dönelim ya da...
İçeriği Görüntüle

Doğan, ülkede barış ve demokratik çözüm arayışlarının önemine vurgu yaparak özellikle ana muhalefet partisine önemli bir sorumluluk düştüğünü ifade etti. “Şu dakikalarda ana muhalefet partisi de toplantı halinde.

Buradan kendilerine seslenmek istiyoruz. Biz ana muhalefet partisine yakışanın barış mücadelesinin ön saflarında yer almak olduğunu düşünüyoruz” diyen Doğan, siyasi partilerin toplumsal barış için ortak tutum alması gerektiğini belirtti.

Doğan, Meclis'te süreç kapsamında kurulan komisyonun İmralı'ya gitme gündemine ilişkin, "Şu dakikalarda ana muhalefet partisi de toplantı halinde. Buradan kendilerine seslenmek istiyoruz. Biz ana muhalefet partisine yakışanın barış mücadelesinin ön saflarında yer almak olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Doğan ayrıca, "İmralı’ya gidecek adayımızı belirledik. Grup Başkanvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit o heyette yer alacak. Birden fazla kişiyle gidilecek olursa, o zaman komisyon üyelerimizden isimleri ayrıca belirleyeceğiz" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ