DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahım Akın, Ticaret Bakanlığı tarafından alınan İsrail'e ihracat kısıtlaması kararını eleştirdi ve " Ne vicdanınız var, ne utanmanız... Gazzede'de katliam sürerken aylar boyunca timsah gözyaşları döktünüz. Gazze’de katliam sürerken aklınız neredeydi?" dedi.

Akın resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze’de katliam sürerken aklınız neredeydi?

Toplumsal baskıya direnemediniz ve İsrail’e mal sevkiyatı konusunda Ticaret Bakanlığı olarak itiraf niteliğinde bir kararı ancak bugün aldınız.

Yapılan haberlere önce hiç utanmadan “yalan” dediniz. Haber yapan gazetecilere dava açtınız. TÜİK Belgeleri için "montaj" dediniz. Sonra “devlet olarak ticaret yapmıyoruz” yalanını uydurdunuz.

Şimdi, içinde uçak ve jet yakıtı da bulunan 54 kalem malın İsrail’e ihracatına sınırlama getirdiğinizi açıklıyorsunuz. Bu, İsrail’e bugüne kadar nasıl destek verdiğinizin itirafıdır. Üstelik, ticareti kesmediniz, sadece tepkilerden korktuğunuz için sınırlama getirdiniz.

Ne vicdanınız var, ne utanmanız… Gazze’de katliam sürerken aylar boyunca ikiyüzlüce timsah gözyaşları döktünüz." ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğkan Üsküp