Cumhurbaşkanlığından yapılan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü İhsan Mustafa Yurdakul atandı.

Bununla birlikte, Senegal Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Güney ve Batı Avrupa Genel Müdür Yardımcısı Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu atandı.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz görevinden alınarak yerine Üner Eryılmaz atandı.

Resmigzt

Bakan Kurum'un korumalarından gazetecilere müdahale: Basın mensupları salonu terk etti
Bakan Kurum'un korumalarından gazetecilere müdahale: Basın mensupları salonu terk etti
İçeriği Görüntüle

İHSAN MUSTAFA YURDAKUL KİMDİR?

30 Mayıs 1972'de Ankara'da doğan İhsan Mustafa Yurdakul, evli ve iki çocuk babasıdır. Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Lisans derecesine sahip olan Yurdakul, çeşitli dünya başkentlerinde görev yapmış kariyer diplomatıdır.

DİLŞAD KIRBAŞLI KARAOĞLU KİMDİR?

Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Ankara Charles de Gaulle Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunudur. 2001 yılındaTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev yaptı. Karaoğlu, kariyeri boyunca Seul, Paris ve Sofya'daki Türkiye Büyükelçiliklerinde önemli görevler üstlenmiştir. Merkezde ise Çok Taraflı Ekonomik İşler, Doğu Asya, Bakan Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı birimlerinde çalışarak geniş bir tecrübe kazanmıştır.

ÜNAL ERYILMAZ KİMDİR?

Doç. Dr. Ünal Eryılmaz, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunudur. Kansas Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora yapmıştır.

Muhabir: SELDA KARTAL