Sevil G. ile Soner A., 2012 yılında Ankara'da birlikte yaşamaya başladı. 49 yaşındaki Soner A., birlikte yaşadığı Sevil G. ve 19 yaşındaki kızı Y.G.'ye daha sonra İzmir'de ev tuttu. Y.G., evde yalnız oldukları zamanlarda Soner A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve bu durumun üç yıldır sürdüğünü iddia ederek annesine anlattı. Saçlarını da zorla kestiğini öne sürdü. 

Ardından anne Sevil G., kızını da yanına alıp Adıyaman'a taşındı. Bu süreçte Soner A., Y.G.'nin Adıyaman'da okuduğu okulu bulup, çektiği fotoğrafı anne Sevil G.'ye gönderdi. Bunun üzerine Sevil G., bir süre birlhikte yaşadığı Soner A. hakkında suç duyurusunda bulundu, kızına üç yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürdü.

Şikayetin ardından gözaltına alınan Soner A. tutuklandı, hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BANA İFTİRA ATTI'

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, 1.5 yıldır tutuklu yargılanan Soner A., avukatları Tolga Turgut, Ercan Dönmez, Fatih Kanmaz istismara uğradığını öne süren Y.G. ve annesi Sevil G.'in avukatları Emir Ali Kav katıldı.

Duruşma savcısı, mütalaasında sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık Soner A. ise savunmasında, "Kur'an'ın üzerine yemin ederim ben böyle bir şey yapmadım. Sevil G., bana olan borcunu ödememek için kızı Y.'yi kullanarak bana iftira attı. Yüklenen suçları işlemedim, beraatimi ve tahliyemi istiyorum" ifadelerini kullandı.

'3 YIL NEDEN ŞİKAYET EMMEMİŞ?'

Sanığın avukatı Tolga Turgut, savcının mütalaasına katılmadıklarını belirtip şunları söyledi: "Mağdurun annesinini savcılığa verdiği şikayet dilekçesi ile bu soruşturma başlatıldı. O dilekçede bir konu dikkat çekicidir. Mağdurun annesi, sanığın kızına tecavüz etmeye kalkıştığını ileri sürmüştür. Oysa ki mağdur 29 Ocak 2015 tarihinden önce dava konusu olan eylemlerin hepsini annesine anlattığını söylemiştir. Bir annenin üç yıl boyunca birinin cinsel istismarına maruz kalan kızıyla ilgili olarak sanık hakkında şikayette bulunurken, her nedense bunları şikayet dilekçesinde belirtmemiştir. Sanık, mağdurun annesi aleyhine icra takibine girmiştir. Mağdurun annesi genelevde çalışan birisidir. İşi gereği diğer kadınlara göre herşeyden korkmayacağını kabul etmemiz gerekir. Zaten mağdur ve annesi İzmir'deki evdeki tüm eşyaları ve köpeği alarak Adıyaman'a gitmişlerdir. Sanık, mağduru ve annesinin izini ve adresini bulunca o zaman anne şikayette bulunmuştur. Yüklenen suçları işlediğine dair somut delil bulunmadığından beratine ve tahliyesine karar verilsin."

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, 1.5 yıldır tutuklu bulunan Soner A.'nın tüm suçlardan beraatine ve tahliyesine karar verip duruşmayı bitirdi.

Editör: Haber Merkezi