GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Neredeyse tüm öğrencileri tanıyan ve güvenlik dışında okuldaki her türlü tamir ve temizlik gibi diğer işleri de yapan güvenlik görevlisinin işine son verilmesine öfkelenen veliler, kararda etkili olduğunu düşündükleri okul aile birliğinin de yeniden seçime gitmesini istiyor.

Velileri sadece paraya ihtiyaç duyduğu zaman hatırlayan okul yönetimleri, bu kez velilere sormadan aldığı kararla onları bir anda karşısına aldı. Çiğli Şehit Çevik Ersin Temel İlkokulu’nda 8 yıldır güvenlik işini yapan Hüseyin Tuncer’in işten çıkarılması okul velilerini ayağa kaldırdı. Okulun güvenliğini sağlayan ve bunun yanında pek çok okul işini de görevi olmadığı halde üstlenen Hüseyin Tuncer’in işine bir anda son verilmesine tepki gösteren okulun velileri, imza toplayarak Tuncer’in işe geri alınmasını istedi.

Okulun velileri haberi alır almaz, okul müdürüne giderek güvenlik görevlisi Hüseyin Tuncer’in işine neden son verildiğini öğrenmeye çalıştı. Okul müdürünün kendilerine mantıklı bir gerekçe göstermediğini hatta azarlandıklarını anlatan veliler, kısa zamanda topladıkları imzalarla ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip, Tuncer’in işe geri alınmasını talep ettiler.

OKUL AİLE BİRLİĞİ SEÇİMLERİNİ DE TANIMIYORLAR!

Okul velileri çalışanın işten atılmasında sorumluluğu bulunan ve kararı da hiçbir veliye danışmadan aldığını iddia ettikleri okul aile birliğinin de yeniden seçimlere gitmesini istiyor. Bunun için de imza toplayan velilerin dilekçelerini ise okul aile birliğinin almadığını öğrendik. Veliler bunun içinde dilekçe hazırlayarak birlik seçimlerinin yenilenmesini talebi ile pazartesi (13 Kasım) günü ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verecek.

VELİLERİN TEPKİSİNİ ‘GEZİ’ İSYANINA BENZETTİ

Öğrenci Veli Derneği yöneticileri ise, okul idaresi ile görüşüp sorunun çözümünde ara bulucu olmak istedikleri ancak bir okul idarecisine yakışmayan üslup ve muamele ile karşılaştıklarını anlattı. Veli Derneği Konak Şube Başkanı Yusuf Çakır “Okul müdürü ve okul aile birliği velilerin tepkisini mecrasından saptırmaya, velilerin tepkisini ‘Gezi’ye benzetmeye çalıştı. Velilerin ve çocukların sevdiği güvendiği bir çalışanın okuldan sebepsizce atılmasına verilen tepkiyi mecrasından saptırmak, sorunu çözmez daha da büyütür. Dernek olarak okullarda alınan önemli kararların velilerle birlikte alınmasını savunuyoruz. Eğer ortada herhangi bir neden yoksa velilerin talepleri dikkate alınarak çalışan yeniden işe alınmalıdır. Bu çok zor bir şey olmasa gerek.” diye konuştu.

TUNCER ALEVİ OLDUĞU İÇİN Mİ İŞTEN ATILDI?

Güvenlik görevlisi Hüseyin Tuncer’in Alevi inancına sahip olduğu için işten atıldığı yönündeki iddiaları da okul müdürüne sorduklarını ancak tatmin edici bir cevap alamadıklarını söyleyen Veli Derneği yöneticisi Çakır, ‘Umarız bu iddia söylendiği gibi gerçek değildir. İnsanların inançları ve düşünceleri nedeni ile işten atılmalarının kabul etmemiz mümkün değil.” diye konuştu.