CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek olan Büyük İzmir mitingi için vatandaşlara çağrıda bulundu.
CHP’li Yücel’den 19 Mayıs mitingi çağrısı: Özgürlük diye haykıracağız
CHP’li Yücel, 19 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda Türkiye’nin bağımsızlık yolunda attığı ilk adım olduğunu vurgulayarak, “Bu tarih bir milletin yeniden doğuşunun simgesidir” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesine atıf yapan Yücel, bu ruhun İzmir’de coşkuyla yaşatılacağını belirtti. Yücel, konuşmasında gençliğe özel bir vurgu yaparak 19 Mayıs’ın Atatürk tarafından gençlere emanet edildiğini hatırlattı. Yücel, “Gençler, bu ülkenin yarınlarının umududur. Onlar her dönemde ülkenin geleceğine sahip çıkmıştır” dedi.
İzmir’den tüm Türkiye’ye davet
Yücel, mitingin yalnızca bir kutlama değil aynı zamanda bir eylem olduğunu ifade ederek, “Yarın sadece bir miting yapmayacağız. Aynı zamanda ‘hak, hukuk, adalet’ diyeceğiz. Siyasi tutuklular için özgürlük isteyeceğiz” şeklinde konuştu. Tüm vatandaşları saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge davet eden Yücel, şu ifadeleri aktardı “Değerli arkadaşlar, Yarın 19 Mayıs… Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, yani Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yüreklerimizde hissediyoruz. 19 Mayıs, bir milletin yeniden doğuşunun, esarete başkaldırışının ve bağımsızlık ateşinin yandığı gündür! Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, işgale karşı direnişi örgütlemek için Samsun’a ayak bastığı o kutlu gün, umutsuzluğa gömülmüş bir halkın kaderini değiştirmiştir. O gün, sadece Anadolu’nun değil, tüm mazlum milletlerin ilham kaynağı olacak bir destanın ilk satırları yazılmıştır.
Görev ülkenin gençlerinde
Ulu Önderimiz Atatürk bağımsızlık mücadelemizin en önemli mihenk taşlarından olan, çoban ateşini yakan 19 Mayıs’ı, AKP’nin, anayasal haklarını kullandıkları için kent meydanlarından eziyet ettiği, yerlerde sürükleyerek gözaltına aldığı ve tutukladığı gençlerimize emanet etmiştir. Çünkü o, gençliğe güvenmiş, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin hayaliyle bir ömür mücadele etmiştir. İşte tam da bu sebeple bu ülkenin gençlerinin çok önemli ve büyük görevi ve misyonu vardır.
Karanlığa boyun eğmeyeceğiz
İşte tam da bu sebeple gençler, ülkesinin geleceğini ilgilendiren her kritik olayda sahneye çıkmış ve damgasını vurmuştur.Çünkü onlar, Atatürk’ün de dediği gibi yarının umududur… 19 Mayıs, teslimiyetin değil direnişin adıdır! Samsun’dan yükselen umut ve Atatürk gençliği, sizin yasaklarla ördüğünüz duvarları yıkar geçer! 19 Mayıs, bir milletin ayağa kalktığı gündür ve o günün çocukları hiçbir karanlığa boyun eğmedi, eğmeyecek! Atatürk’e ve onun gençlerine sevgi ve hayranlığımızı bir kez daha dile getirirken, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun yol arkadaşlarını saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz.
Değerli arkadaşlar, Büyük bir coşkuyla kutlayacağımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda İzmir’de olacağız. Yarın Gündoğdu Meydanı’ndan İzmir'in dağlarında açan çiçekleri Ata'mızın huzuruna gönderelim... Hasan Tahsin'in direniş ruhunu, İzmir'den Silivri'ye taşıyalım... Güvercinleri barış için uçuralım, bayrakları da Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için sallayalım... Efelerin sesini Saray'a duyuralım. İzmir'in Cumhuriyet kadınlarının sesini, Boğaziçi'nde kadın hakları için direnen kadınların sesiyle birleştirelim.
Tutuklular için özgürlük isteyeceğiz
İzmir'in bitmeyen neşesini bayram neşesine ekleyelim. Romanlar coşkulu danslarını, Efeler zeybeğini getirsin Gündoğdu'ya.. Balkan bandosuna eşlik edelim. Hep beraber Tokat, Erzurum, Konya türküleri söyleyelim.
Mardin havalarıyla coşalım. Çünkü biz yarın sadece bir miting yapmayacağız. Aynı zamanda bir eylem yapacağız, "hak hukuk adalet" diyeceğiz. Silivri zindanındaki tutsaklar için, başta Ekrem başkan olmak üzere tüm siyasi tutuklular için özgürlük isteyeceğiz.
Atatürk'ün askerleri, Atatürk'ün gençleri olduğumuzu haykıracağız. 19 Mayıs günü, akşamüstü saat 18.00'de İzmir'de hep birlikte birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi haykıracağız. Bütün Türkiye'yi, Cumhuriyetle, demokrasiyle, özgürlükle, hoşgörü ve barışla özdeşleşen, Mustafa Kemal Atatürk’le ve vatan sevgisiyle özdeşleşen İzmir’i ve Ege’yi 19 Mayıs günü saat 18.00'de Gündoğdu Meydanı'na sadece miting yapmaya değil, özgürlük ve demokrasi için eylem yapmaya, haykırmaya davet ediyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”