Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi'nin CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nın "mutlak butlan" ile sakatlandığına hükmetti.

Mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin göreve aynen devamına hükmederken Genel Başkan Özgür Özel ve mevcut parti yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

Kararı Kılıçdaroğlu'nun ofisinde alan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, bina önünde açıklamalarda bulundu.

"YETKİLİ KURUL 37. KURULTAYDA SEÇİLENLER"

Polat, değerlendirmeler için henüz erken olduğu mesajını verse de "Yetkili kurul 37. Kurultay'da seçilen arkadaşlarımızdır" dedi. Polat, şöyle konuştu:

CHP'ye 'mutlak butlan' kararı... Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i arayacak
CHP'ye 'mutlak butlan' kararı... Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i arayacak
İçeriği Görüntüle

"Yargı, partimizle ilgili sonuçta bir karar verdi. Bu kararı tüm partililerin suhuletle ve sakinlikle karşılamasını temenni ederek başlamak istiyorum. Sonuç itibarıyla yargının kararıyla birlikte tekrar göreve dönen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, hepimizin bildiği, hepimizin üzerinde emeği olan; bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev yapan siyasileri yetiştiren kişidir. 13 yıllık genel başkanımızdır. Dolayısıyla, onun tweetinde de söylediği gibi hep beraber kucaklaşarak, partide herhangi bir küskünlük olmadan, birbirimizle kenetlenerek iktidar yürüyüşümüze devam edeceğiz. Herkesin, tüm Türkiye’deki insanların bilmesi gereken bir şey var; Cumhuriyet Halk Partisi siyaset üretecektir. CHP, Türkiye’nin sorunlarına ve bölgemizdeki sorunlara yönelik daha fazla siyaset üreten bir parti haline gelecektir. Sonuç itibarıyla partimiz için hayırlı olsun; hep beraber bu sürecin içerisinden güçlenerek çıkalım. Sayın Kılıçdaroğlu’na partililerimizin, örgütümüzün ve vatandaşlarımızın güvenmesi ve bu durumdan çıkmayı bilecek siyasi lider olduğunu bilmesi gerektiğine inanıyorum."

CHP'nin resmi hesaplarından ve Özel'in sosyal medya hesabından yapılan tepki açıklamalarının sorulduğu Polat, "Karar yayınlandıktan sonra resmi hesap da yetkili kurul da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve 37. Kurultayımızda seçilmiş arkadaşlarımız." dedi.

Genel Merkez'e gidişle ilgili kararı Kılıçdaroğlu'nun vereceğini dile getiren Polat, daha ayrıntılı açıklamaların ilerleyen zamanlarda yapılacağını da aktardı.

KILIÇDAROĞLU GÖREVE GELDİ, ÖZEL TEDBİREN UZAKLAŞTIRILDI

CHP'nin 38. Kurultayında şaibe iddiasıyla görülen davada istinaf mahkemesi 38. kurultayın mutlak butlan nedeniyle iptaline karar verildiğinden, bu tarihten sonra yapılan tüm olağan ve olağanüstü kurultayların ve bu kurultaylarda alınan tüm kararların iptaline hükmedildi. Özel ve mevcut parti yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırılan Özel, ilk paylaşımında "Ben size iktidara gül bahçesinden geçerek gitmeyi vadetmiyorum. Ben size acıya katlanmayı ama teslim olmamayı vadediyorum. Ben size onur, haysiyet, cesaret ve mücadele vadediyorum!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise, karara ilişkin ilk paylaşımında şunları ifade etti:

"Cumhuriyet Halk Partisi; kişisel ikbal arayışlarının mücadele alanı değildir. Cumhuriyet Halk Partisi milletimizin egemenlik senedidir. 38. Olağan Kurultayımız ile ilgili mahkemenin vermiş olduğu karar; bir ayrışma vesilesi değil, asırlık çınarımızın altında kenetlenme fırsatı olmalıdır. Gün; sevinç çığlıklarıyla birbirimizi kırma günü değildir. Gün; kırgınlıkları bir kenara bırakıp ciddiyetiyle, sükûnetle ve kucaklaşarak ayağa kalkma günüdür. Bu süreci “keşkelerle” değil, ciddiyetle, parti kültürümüzden aldığımız samimiyetle ve ortak akıl ile yönetmek zorundayız. Şahsi ikballer değil, Türkiye’nin geleceği esastır. Bu kapsamda süreci; önceki dönem Genel Başkanlarımızla, Parti Meclisi üyelerimizle, milletvekillerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla tam bir uyum ve iş birliği içinde yürüteceğiz. Hiç kimse endişe etmesin, partimizi bu tartışmaların içinden çıkaracak ve iktidar yürüyüşünü devam ettireceğiz. Herkesi sükûnete ve ortak akıla davet ediyorum. Biz bir aradayız!"

Kaynak: ANKA