İZ GAZETE- Yasa dışı yollardan Türkiye'ye düzensiz göç akınlarını Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, daha önce, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin ardından Türkiye’ye gelen Afgan göçmenlerle ilgili, CNN Türk- Kanal D ortak yayınında, “Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil." dediğini 3 gün sonra ise, “Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız.” diyerek bir şekilde kendisini yalanladığını anımsattı.

DÜZENSİZ GÖÇMEN SAYISI VE UYRUKLARI NE?

İran sınırından Afgan vatandaşlarının, ülkenin güney sınırlarından da Suriye vatandaşlarının yoğun bir şekilde Türkiye'ye giriş yaptıkları bilgilerine ulaşıldığını vurgulayan CHP'li Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "2020 Ocak ayından önergenin cevaplandığı tarihe kadar ülkemize düzensiz göç olarak kaç kişi giriş yapmıştır? Bu kişilerin uyruklarına göre dağılımı nedir?" sorusunu yöneltti.

Özkan şu sorularına da yanıt istedi:

2020 Ocak ayından önergenin cevaplanacağı tarihe kadar kaç yabancıya insani ikamet verilmiştir?

Günde 2000-4000 arasında Afgan ve Suriyelinin sınırlarımızdan yasa dışı yollarla ülkemize giriş yaptıkları bilgisi doğru mudur?

Ülkemize giriş yapmış sığınmacılardan kaçının terör bağlantısı tespit edilmiştir? Terör bağlantısı tespit edilen kişilerle ilgili hangi tedbirler alınmıştır?

2011 'den günümüze ülkeye geçici koruma ve uluslararası koruma ile giren yabancıların kayıt altına alınan ve de yeni doğan çocuk sayısı kaçtır?

Sonradan Türk vatandaşı olan ve kamu kurumlarında tercüman vb. şekillerde çalıştırılan kaç yabancı vardır?

Türk vatandaşlarıyla evlenme yoluyla vatandaşlık alan kaç Suriyeli yabancı var bulunmaktadır?

Suriyelilerin sağlık ve ilaç masrafları için 2011 yılından günümüze hastane ve eczanelere yapılan ödemeler toplamı ne kadardır ve bu ödemenin kaynağı nedir?

Yatırım yoluyla vatandaşlık alan yabancıların eş ve çocukları da dahil olmak üzere sayıları ve uyrukları nedir?

Vatandaşlık verilen sığınmacıların ilk seçimlerde oy kullanacağı ve oy kullanacak sığınmacı sayısının 900 bin olduğu doğru mudur?

İllere göre sığınmacı sayısı kaçtır?

Yerleşim merkezlerinin girişlerindeki nüfus tabelalarının güncellenmemesinin ya da nüfus bölümünün tabeladan çıkarılmasının sebepleri nelerdir?

YPG, İŞİD veya EL NUSRA gibi cihatçı terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen kaç yabancı uluslararası anlaşmalar ve yasal düzenlemelerin yetersiz kalması nedeniyle sınır dışı edilemediği için hala ülkemizdedir?

Yabancıların kaçının ülkemizde işlenen suç kaydı vardır?

Editör: Haber Merkezi