İl Başkanlığı görevine başlamasından günümüze kadar olan süreci değerlendiren Kotan, ‘Parti içi ve parti dışı halk için neler yapabiliriz’ bakış açısı ile hareket ettiklerini kaydetti İlçeler arası koordinasyonu sağlamak için çalıştıklarını belirten Kotan, parti içi bazı sorunları giderdiklerini söyledi. Kotan diğer illerde, ilçelerin yönetimi bazında alt üst ilişkisi olduğunu ancak İzmir’de böyle bir durumun söz konusu olmadığını il başkanları arasında bir yatay ilişki olduğunu vurguladı. Kotan, “Ana kademe ve gençlik kolları başkanları arasında tüzük gereği bir yatay ilişki söz konusu. Biz kesinlikle saygımızdan ödün vermiyoruz. İzmir ili diğer illere nazaran il başkanlarının koordineli çalıştığı bir il konumunda" dedi. 

‘MAHCUBİYETİNİ YAŞADIM’

Basın mensuplarına yönelik saldırının olduğu İl Gençlik Kongresi'nin görev sürecini nasıl etkilediğine yönelik soruya ise Başkan Kotan, “Bu tabii ki çok kötü bir şey, benim kongremde olması da beni çok rahatsız ediyor. Basın özgürlüğü için çok çalışılmışken de biz mağdur olduk. Biz gençlik kolları olarak dünya çapında projeler yapabiliriz ama bunlar yandaş medyada göz ardı edilirler. Kavgada hiç olmamama rağmen yandaş medyada ismim kullanıldı, bu beni, ailemi çok etkiledi. Biz de sandık devrilirse kongre iptal edilir, o yönde hareketler gördüm videolarda. Bir bu yönde bir de gazetecilere saldırı şeklinde iki olay döndü. Ben seçimin iptalini kabul ederdim ancak gazetecilere yönelik saldırı kabul edilemez. Zaten o kişiler disipline sevk edildi bana yapacak bir şey kalmadı. Bana ‘Sen ne yaptın?’ diye soruyorlar ben en çok mahcubiyetini yaşadım” ifadelerini kullandı. Kotan, psikolojik olarak da çok etkilendiğini kaydetti.

‘SADECE GENÇLERLE DEĞİL..’

Pandemi sürecinde ‘kısıtlamalar doğrultusunda’ nasıl hareket edecekleri yönünde çalışmaları olduklarını söyleyen Başkan Kotan, 1 ay kadar deprem bölgesinde çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Kotan, “Depremin 117’nci gününde arkadaşlarımızla birlikte depremde hayatını kaybeden 117 vatandaş için 117 ağaçlandırma çalışması yaptık. Depremin farkındalığını arttırmak istedik. Bir tepki geldi. Depremde ölenlerin aileleri çok memnun oldular çalışmaya ancak kendileri katılamadıkları için sitem ettiler. Pandemi koşullarında bunu yapabilmemiz çok zordu. Ancak buradan söz vermiş olalım bir yıl sonra beraber annelerinin babalarının çocuklarının adlarının verildiği alanı beraber ziyaret edelim ve duygularını alalım. İlçe ziyaretlerinde bulunduk. Gençlik Kollarıyız diye sadece gençlerle iletişimde değiliz tabi ki. Bir köye gittiğimizde muhtarıyla da 90 yaşındaki amcasıyla da görüşüyoruz. Eylem Etkinlik Komisyonumuz pandemiden dolayı çok etkinlik düzenleyemedi ancak biz en azından proje üretmesi açısından değerlendirdik. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurduk mesela. Biz bu süreçte masa başı gençliği inşa etmek istedik ve başardık” diye konuştu.

Siyaseti ‘sanat’ olarak nitelendiren Kotan, “Gençler slogan atacak, bayrak asacak ama ilçenin dizaynında da müdahalemin olması lazım. Bunu anlattığımız zaman herkesin tepkisi olumlu oldu” dedi.

‘Z KUŞAĞINI KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR’

Z kuşağının seçimler açısından önemli olduğunu belirterek, “AKP Z kuşağını kandırmaya çalışıyor, yanlış yönlendiriyor. Tek hamlelik bir çalışmaları var, o da Z kuşağını kandırmak. Bizim de iki yönlü çalışmamız var. Birincisi diyoruz ki ‘Siz AKP' yi gördünüz, bunlar gitse ne olur bilemiyorsunuz’ İkincisi gittiklerinde neler olabileceğini anlatmak. Aslında bizim işimiz daha zor. Z kuşağı bizim gibi değil. Biz ailelerimizin fikirlerini az ya da çok benimsedik ama Z kuşağı ailelerinin yaptığı yanlışları kabul etmiyorlar. Ben mesela parklara çıkıp gençleri gözlemliyorum, sohbet ediyorum. Siyasetçi kimliğimi tanıtmıyorum ve düşüncelerini öğrenmeye çalışıyorum. Z kuşağına yönelik daha çok çalışmalar yapacağız” açıklamalarında bulundu.

‘CHP iktidarında gençleri neler beklediği’ yönündeki soruya da Başkan Kotan, “Her şey çok güzel olacak. Gençlerimiz ümitsiz. Yurtdışına çıkmak istiyorlar ve bu istekleri giderek artıyor. Ancak yurtdışına çıkma oranları düşüyor. Çünkü Euro, dolar yükseliyor. Gençler artık tek başlarına değil kitlesel hareket edilmesi gerektiğini anladılar. Bu noktada CHP iktidarına ümitle bakıyorlar” şeklinde konuştu.

‘GELİYORUZ HAZIR OLUN’

Katarlı öğrencilerin sınavsız tıp fakültelerine alınacağı söylemlerini de değerlendiren Kotan, “Biz ülkenin geleceği için muhalefet yapıyoruz. İktidarın yaptıklarını engelliyormuşuz algısı oluşturmaya çalışıyorlar. Neden milli ordumuzda Katarlılara yer veriyoruz, neden milli ordumuz Katarlıları yetiştiriyor? Bütün ülkeler bitti, bir tek Katar’a mı kaldık? Anlaşma imzalanacak Katar, borç alınacak Katar, eğitim alınacak Katar. Ülkenin belli bir kısmını Katarlılara satmış durumdayız. Bu zaten komedi. Bu bizim iktidarımızda karşımıza çıkacak en büyük problem.  Ana muhalefet partisi olarak ‘bunları nasıl düzeltiriz’ diye düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Kotan gençliğe, “Biz geliyoruz hazır olun” mesajı vererek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi