İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı olan ve daha sonra Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Ulaş Aydın, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'ın İzmirim Kart vaadine yanıt veren Aydın şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal destekler konusunda Türkiye'nin en önde gelen kamu kurumlarından bir tanesi. Zaten genel olarak sosyal destekler CHP'li belediyelerin en güçlü kaslarından kabul ediliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İzmir adayı Sn. Hamza Dağ, projelerine bu alanda da başlıklar eklemiş. Ancak sanırım ekibi İzmir Büyükşehir Belediyesinin hâlihazırda uyguladığı işleri pek derinlemesine incelememiş.

Sn. Dağ, şu anda ulaşım için kullandığımız İzmirim Kart'ın kapsamını genişletmeyi vadediyor. Projesine göre, sosyal desteklerin bu kart ile ulaştırılması sağlanacak, belediye marketleri açılarak karttan alışveriş de yapılacak.

Aslında seçim gezileri sırasında dezavantajlı mahallelerdeki İzmirlilere bundan bahsetse muhtemelen kendisine İzmir Şehir Kartı'nı gösterirlerdi.

Büyükşehir'in en önemli dijitalleşme adımlarından biri olan İzmir Şehir Kartı uygulaması, paydaş kurumların, özellikle de İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası (@izmiresob) ile İzmir Ticaret Odasının (@iztokurumsal) büyük emeği ile Eylül 2023'ten beri kullanılıyor.

İhtiyaç sahibi yurttaşlar, yaptıkları başvuru olumlu sonuçlandığı takdirde kartlarını teslim alıyorlar; nakit, kırtasiye, bot ve mont, ayakkabı, giysi, market alışverişi gibi pek çok desteği kartlarına yüklenen bakiyeleri harcayarak kullanabiliyorlar.

Üstelik İzmir Şehir Kartı, şu anda kentte binden fazla esnafa da nefes aldırıyor. Karttaki bakiyeler, ilgili meslek kuruluşları aracılığıyla anlaşma yapılan mahalle esnaflarında kullanılıyor.

Böylece hem ihtiyaç sahibi İzmirliler desteklerden yararlanıyor hem de esnafın kalkınmasına katkı veriliyor. Amaç, kartın kullanılabildiği esnaf sayısını artırmak olmalı, mahalle bakkallarının karşısına belediye marketi açmak olmamalı.

Ayrıca İzmir Şehir Kartı, ulaşım ekosistemine dahil edilmemiş olsa da VISA özelliği sayesinde toplu taşımada da kullanılabiliyor.

Proje yarıştırmak son derece değerli. Ancak mevcut uygulamaları iyi incelemek, üzerine yeni fikirler koyarak ufuk açmak çok daha değerli olacaktır."

Editör: Özlem Çimen Durmaz