CHP sözcüsü Müslim Sarı, Genel Merkez’de MYK sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi. Sarı, Menderes Belediyesi başkanvekili seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarı, bu konunun başından sonuna kadar takipçisi olduğunu ifade etti.

Öte yandan “Son turda Yeni Parti’nin adayının desteklenmesi yönünde talimatı ben verdim” diyen Sarı, AKP’nin aldığı 15 oyun 2’sinin Yeni Partili meclis üyelerinin, 2’sinin bağımsız meclis üyelerinin olduğunu belirtti.

“YENİ PARTİLİ ARKADAŞLAR İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTEMEDİ”

Menderes’teki seçimleri ve süreci yakından takip ettiğini ifade eden Sarı, “Bu mesele 1 haftadır gündemimizdedir. CHP’den seçilmiş bir belediyenin CHP’de kalması yönünde halkın iradesine uygun olarak devam etmesi gerektiğini dile getirdik. CHP’nin önerdiği kişinin seçilmesi ile ilgili değerlendirme yaptık ama Yeni Partili arkadaşlar bu fikre yanaşmadı. Bizden ayrılanların sayısı CHP meclis üyelerinden fazlaydı. Onlar salt çoğunluğa güvenerek iş birliği yapmak istemediler. CHP’nin adayının karşısına aday çıkardılar. Bizim 5 belediye meclis üyemiz var. Biz ilk 2 turda kendi adaylarımızı çıkararak bağımsız olarak süreci devam ettirdik. Son tur oylamaya geldiğimizde AKP’li belediyeye geçişini engellemek için il başkanımıza Yeni Parti’nin çıkardığı adaya oy vermeleri gerektiği talimatını verdik” dedi.

"YENİ PARTİ’NİN DESTEKLENMESİ TALİMATINI BEN VERDİM”

Sarı sözlerine şöyle devam etti:

“Orada AKP’ye geçmesin diye daha fazla oy alan ve sayısal çoğunluğu olan Yeni Parti adayının desteklenmesi talimatını ben verdim. Sonuçta Yeni Parti’nin adayı 12, AKP’nin adayı 15 oy aldı ve belediye AKP’ye geçti”

“AKP’NİN 15 OYUNUN İKİSİ CHP MECLİS ÜYELERİNİNDİR”

“Bizim 5 belediye meclis üyemiz CHP’nin talimatına rağmen geçersiz oy kullandı” diyen Sarı, “Geri kalanlar ise Yeni Parti’ye oy verdi. Yeni Parti’nin 2 meclis üyesi AKP’ye oy verdi. Böylelikle 2 bağımsızla beraber 15’e ulaşıp AKP’ye geçti. AKP’ye oy veren Yeni Partili meclis üyeleri de Yeni Parti’den ayrılmıştır. CHP’nin içinde AKP’ye oy veren kimse yoktur. Biz yeni partiye oy verilmezse disiplin süreci başlatacağımızı ifade ettik. Bizim üyelerimizden biri de geçersiz oy kullandığı için tedbirli şekilde disipline sevk ettik. Kendisi bugün istifa etti. AKP’nin aldığı 15 oyun 2si bağımsız 2’si Yeni Parti’nin meclis üyeleridir” ifadelerini kullandı.

“MENDERES SEÇİMLERİNE İTİRAZ EDECEĞİZ”

“Biz seçim günü seçimin olduğu yere 30 il yöneticimizle beraber ordaydık” diyen Sarı, “Biz belediyemizi almak için oraya gittik. Mecliste turlar arasında kavga çıktı. Biz salonda yokuz kavga AKP’liler ve Yeni Partililer arasında oldu. Seçim talebimiz ciddiye alınmadı. Burada irade sakatlandı. Biz bugün itibariyle seçimlere itiraz edeceğiz. Belediyenin yeniden CHP’ye geri gelmesi için uğraşacağız” dedi.

Ömer Günel CHP’den istifa etti
Ömer Günel CHP’den istifa etti
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ