Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, yapay zeka üzerinden tarikatları ve Milli Eğitim Bakanlığını (MEB) hedef alarak “Milli Eğitim Bakanlığı tarikatlar ve cemaatler ile sözleşme imzalayacağına yapay zeka kuruluşları ile anlaşma imzalamalıdır" demişti.

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Jak Eskinazi'nin Milli Eğitim Bakanlığını hedef alan sözlerine sert tepki gösterirken, Eskinazi'ye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den destek geldi.

CHP'li Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 
"Jak Eskinazi, gerçek bir İzmir sevdalısıdır, İzmir'in bir değeridir. Yıllardır gerek üreterek ve istihdam yaratarak, gerek ihracat yaparak, gerek de sivil toplum ve odalarda çalışma yaparak İzmir’e değer katmış saygın bir iş insanıdır.

Yapay zeka teknolojilerinin konuşulduğu bir programda, yapay zeka ve Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaları hakkında görüşlerini dile getirmiş, aklın, bilimin ve teknolojinin önemini ortaya koymuştur.

Sayın Eskinazi'nin sözlerini başka mecralara çekmeye çalışan, AKP’nin kirli zihniyeti bir taraftan kin ve nefret diliyle Sayın @EskinaziJak ‘yi hedef gösterirken diğer yandan tarikatları savunma telaşına düşmüştür.

ENSAR ve TÜGVA ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan zihniyet, ne yazık ki değerli bir iş insanına hakaret ederek, çağdaşlığın ve demokrasinin simgesi olan İzmir gibi bir kentte yer edineceklerini sanıyor... İzmir, AKP gerçeğini yıllardır görüyor, 22 yıldır bu çirkin zihniyete geçit vermiyor.

Çağdaşlığa, akla, bilime, demokrasiye ve Mustafa Kemal Atatürk’e sevdalı İzmir’liler 31 Mart'ta bu zihniyete bir kez daha dersini verecektir."

Editör: Esra Seyirden