MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- CHP Milletvekili Aday Adayı Aslı Değirmenci, İzTV’de yayınlanan Doğan Beyazgül ile Özgür programının konuğu oldu. Gönlündeki cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Değirmenci, seçim güvenliğine dikkat çekerek halkın ve ülkenin sorunlarını çözüme kavuşturmak için milletvekili adayı olduğunu da söyledi.

CHP İzmir İl Başkanlığı seçimini değerlendiren CHP Milletvekili Aday Adayı Aslı Değirmenci, 5 yıl boyunca il başkanlığını yürüten Deniz Yücel’e teşekkürlerini iletti. Değirmenci yeni yönetimle ilgili, “İktidarın il başkanı, iktidarın il yönetimi olacağına inanıyorum. Çünkü CHP’yi iktidara taşımak en büyük hedefimiz ve bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ayrıca CHP’den kopma olmaz. Yolumuza aynı inanç, güven ve iradeyle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘HEYECAN VE HEVESLE..’

18 yaşından beri CHP çalışmalarının içerisinde yer aldığını söyleyen Değirmenci, “Siyaset yapmayı ve onurlu bir duruş sergilemeyi eski il başkanı olan babam, Hilmi Değirmenci’den öğrendim. İdolüm olan babamın öğrettikleri doğrultusunda da partime hizmet veriyorum. 3 yıl boyunca ilçe sekreterliğini zevkle yürüttüm. Şimdi ise 18 yaşındaki hedefime geri döndüm ve milletvekili adayı oldum. Bütün zorluğu ve güzelliğiyle talip oldum. Heyecan ve hevesle, 21 yıldır süren eziyeti, demokrasi yoksunluğunu bu toplumda yaşayan bir insan olarak çözüm noktasına ulaştırmak için adaylığımı koydum. Bu ülke çok daha iyisini hak ediyor. Büyün amacımız CHP iktidarında bunları gerçekleştirmek. Gücümün yettiği her yerde problemin karşısında olmaya ve doğrudan, haklıdan taraf olmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

‘VATANDAŞ YANGINI YAŞIYOR’
Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle temel gıdaya gelen artışların yüzde 75 ve yüzde 100 arasında değiştiğini dile getiren Değirmenci, “Bu yangını anlatmamıza gerek yok vatandaş bunu zaten yaşıyor. Her taraf yanmış, kavrulmuşken TÜİK verilerinde gerçeği yansıtmazken vatandaş her olayda sıkıntı yaşarken milletvekili aday adayı olmamak elde değil. Biz anlatmaktan çok dinlemeyi tercih ediyoruz. İnsanları ziyaret ettiğimizde bizi uğurlarken ‘    Artık bu iktidar gitsin, CHP iktidar olsun’ diyorlar. Ayrıca tek sıkıntımız ekonomi de değil. Ülkenin neresine bakarsanız elinizde kalıyor. Mesela kadın cinayetleri durdurulmuyor. Bugün bile 13 kadın öldürüldü. Can yakıyor bu gerçekler. Biz bunları dile getirmek ve insanların dili olmak için görev almak, elimizi taşın altına koymak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

iknci mnşt 3

‘GÖNLÜMDEKİ ADAY: KILIÇDAROĞLU’

Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu olması gerektiğini ifade eden Değirmenci, “Bizim cumhurbaşkanımız partisiz bir cumhurbaşkanı olmalı. Adaleti, insan haklarını, eşitliği içine sindirmiş, herkesi kucaklayan ve 83 milyonu temsil edecek birisi olmalı. CHP’li birisi olarak bu noktada benim gönlümden geçen aday elbette Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Yani umudum Kemal Bey’in adaylığının açıklanması yönünde” şeklinde konuştu. 

Altılı Masa hakkında da konuşan Değirmenci, “Altılı Masa’yı toplumsal barış masası olarak görüyorum. Birbirinden farklı altı siyasi parti bir masada toplanıp ülkenin geleceğine dair kaygılanıp bir yola çıktılar. Bu durumda farklı görüşlerinin olması gayet doğal. Elbette farklı sesler olacak ama ortak nokta mutlaka bulanacaktır çünkü kaygılarımız ortak. Bizler, bu ülkenin geleceğini önemsiyoruz” diye konuştu. 

‘YENİ PARLAMENTO YAPMALI’
AKP’nin Meclis’e getireceği türban yasasına değinen Değirmenci aynı zamanda anayasa yenilenmesinin, yeni parlamentonun yapması gerektiğini de söyledi. Değirmenci, “Bizim hedefimiz Türkiye’nin gündeminden başörtüyü çıkarmaktı ve samimiyetimizin göstergesi olarak bu teklifi sunduk. İlerleyen dönemde kanun teklifi değerlendirilip, Meclis’in gündemine gelecek. Ayrıca seçime bu kadar az kalmışken anayasa değişikliğinin gündeme gelmesini de doğru bulmuyorum. Seçimin konuşulduğu bir günde referandumun konuşulması bana göre yanlış” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET İTTİFAKI KAZANACAK’

HDP’li ya da HDP’siz her koşulda Millet İttifakı’nın kazanacağını söyleyen Değirmenci, Altılı Masa’daki tüm genel başkanların buna inanarak yola çıktığını da dile getirdi. Değirmenci, “Millet İttifakı bu seçimin kazananı olacaktır. Altılı Masa’nın göstereceği aday Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı olacaktır. Bütün kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

‘GÖREVE TALİBİZ’
En büyük kaygılarının seçim güvenliği olduğunu dile getiren Değirmenci, “Seçimlere gölge düşürecek birtakım yapılanmalar sayesinde endişeli durumlar ortaya çıkıyor. Bizim amacımız bu ülkeyi refaha ulaştırmak. Bütün uygulamalarımız ve çözümlerimizle göreve talibiz. Korkmuyoruz. Sadece heyecanlıyız. Emeklisinden, sağlık çalışanına, kadınından çocuğa herkes mağdur ve herkesin sıkıntısı var. Bizler seçmeni dinliyoruz. Herkes bizim iktidar olacağımıza inanıyor. Yani artık zaman CHP’nin zamanı. Amacımız ülke sıkıntılarını gidermek ve problemleri çözüme kavuşturmak” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Duygu Kaya