Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel hakkında Burdur’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma açıldı.
Savcılıktan yapılan açıklamada, Özel’in konuşmasının bir bölümünde yargı mensuplarını hedef alarak “alçak adamlar” ifadelerini kullandığı gerekçesiyle “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Cumhuriyet'in haberine göre, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ÖZEL hakkında 28/02/2026 tarihinde Burdur ilinde düzenlenen partisinin mitinginde yapmış olduğu konuşmasının bir bölümünde yargı mensuplarını hedef alarak "alçak adamlar" şeklinde sarf ettiği sözler nedeniyle Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştır."
ÖZEL NE DEMİŞTİ?
Özel, mitingde İmamoğlu'na yönelik yeni bir soruşturma açıldığını duyurmuş, "Bunu benden ilk duyacaksınız" diyerek açılan davayı anlatmıştı. Özel, ANKA'nın haberine göre şöyle konuşmuştu:
"Yeni bir dava açmışlar. Dava ne? Makam aracı davası. Suç? Kendine, kendi şirketinden belediyeye araç kiralamak. Neymiş? Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı olmuş. Belediyenin makam aracını beğenmemiş, kendi şirketinden makam aracı vermiş, o aracı belediyeye kiralamış, bundan dolayı dava açmışlar. Şimdi dava iddiası bu. Hepinizin göreceği, mahkemenin de göreceği gerçek şu. Beylikdüzü Belediyesi AK Parti’den alınır. Borç buraya kadar, makam aracı AK Partili bir şirketten fahiş fiyata kiralanmış, Ekrem İmamoğlu der ki, ‘Bu aracı gönderin geri, bu parayı ödeyemeyiz bu lüks makam aracına.’ Makam aracı gider. Ekrem Başkan kendi şirketinden bir makam aracı ister. Savcılığa sunulacak ve şu anda resmi kayıtta o günden beri duran belgeye göre Beylikdüzü Belediyesi’nde şu kayıt var. ‘Kendi şirketime ait olan şu şasi, şu plaka numaralı aracı, makam aracı kullanmak üzere bilabedel, ücretsiz olarak belediyeye tahsis ediyorum.’ Alçak adamlar. O tarihte Ekrem İmamoğlu kendi arabasına biniyordu diye duymuş. Plakaya bakmış, şirketin üstündeymiş o tarihte. ‘Kendi şirketinden araba kiraladı’ diyor. AK Partili yandaş şirketten kiralanan pahalı araba yollanıp kendi şirketinden bilabedel araç tahsis etmiş İmamoğlu’na yine davaya kalkıştılar. Ama ne demiştim? Oğlum, oğlum sert kayaya çarptın, sert kayaya. Teslim olmayacağız bu kötülüğe. Teslim olmayacağız."




