BATUHAN KAYA- CHP Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Türkmen seçim çalışmalarına son hız devam ederken, İz Gazete’yi ziyaret ederek İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete Koordinatörü Özgür Coşkun’un yerel seçim ve Kemalpaşa’ya dair sorularını yanıtladı. Kemalpaşa’da bir uzlaşı sonucu tartışmaların odağı olmadan adaylığı netleşen Türkmen, belediyeciliği bilen bir isim olduğunu ifade ederek, “İlçe Örgütümüzle Belediye Meclis Üyelerimizi de ciddi bir hassasiyetle belirleyerek yola çıktık, bu ekiple çıktığımız yoldan çok güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kemalpaşalı diyecek ki, ‘Bu adam nerede kalmış, neden daha önce bu adamı seçmedik?’” ifadelerini kullandı.

Güzel eserler bırakmak istiyorum

Yalnızca Kemalpaşalılara hizmet etmek istediğini kaydeden Türkmen, “Kemalpaşalılara hizmet etmek istiyorum. İleri dönemlerde güzel eserler üretip bunları miras bırakabilmek istiyorum. Belediye işi bakış ve vizyon işidir, belediye başkanının gücünü nasıl kullanacağına bağlıdır. Başkan olduğumda gücümü kimseye kullandıracağım. Belediye gelirlerini kullandığımızda zaten kimseye muhtaç olmadan çok güzel hizmetler yapacağım. Mehmet Türkmen adında bir sıkıntı çıkmamasının nedeni de herkes tarafından güven duyulduğu içindir. Benim için, ‘Bu adam bizim paramızı yedirmez, sağa sola çıkmaz’ diyorlar.” diye konuştu.

Kemalpaşa gelin duvağı gibidir

Kemalpaşa’ya olan sevdasını anlatan Türkmen, “Kemalpaşa’nın eski ismi Nif’tir, gelin duvağı anlamına gelir. Bizim Kemalpaşamız bembeyazdır, gelin duvağı gibidir. O yüzden Kemalpaşa dünyanın en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Türkiye’de çok nadir ilçelerden bir tanesidir. 2 Organize Sanayi’yi içerisinde bulunduruyor, hem de müthiş bir doğası var. Böyle bir ilçede Kemalpaşa’ya nasıl hizmet etmezsiniz? Eskiler der ki, ‘Cennet Kemalpaşa’nın altındadır’. Kemalpaşa bizim sevdamız, o yüzden Kemalpaşalılara yaşanabilir bir ülke bırakacağız. 3-5 yıl sonra Kemalpaşa’yı görmedikten sonra gelenler diyecek ki, ‘Ne olmuş buraya ne güzel bir yer haline gelmiş’.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 50 iddiası

Yüzde 50’nin üzerinde oy alacaklarını ifade eden Türkmen, “Kendime güveniyorum, CHP Örgütü’ne güveniyorum, Meclis Üyelerime güveniyorum. Bizim ittifakımızın adı Millet İttifakı’dır, yani bizi destekleyen millettir. Vatandaşlarımız kime oy atarsa atsın onunla hiçbir sıkıntım olamaz. Herkesi kucaklayan bir başkan olacağım. Hatta yüzde 50’nin üzerinde oy alacağız.” dedi.

CHP Kemalpaşa'da iddialı

Mehmet Türkmen, seçim çalışmalarının son derece pozitif bir ortamda sürdüğünü ve halktan büyük teveccüh gördüklerini belirtti. CHP’nin belediyeyi yeniden kazanmayı hedeflediği Kemalpaşa’da devam eden seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Adayı Mehmet Türkmen, “Adaylık sürecimiz netleştikten hemen sonra önce partililerimiz ardından da haklımız ile bir araya geldiğimiz çeşitli buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Çok net bir ifade ile söylemek istiyorum ki, gittiğimiz her noktada beklentimizin çok üzerinde bir teveccüh görüyoruz. Böyle bir tablonun oluşmasında elbette uzun yıllardır Kemalpaşa’ya olan hizmetlerimizin, hemşerilerimiz ile kurduğumuz güçlü bağların etkisi var. Halkımızdan bu denli pozitif dönüşler almak bizleri de motive ediyor, enerjimizi artırıyor” dedi.

Siyaset özgüven işidir

31 Mart seçimleri için önemli mesajlar veren Mehmet Türkmen, ‘’ Siyaset elbette özgüven ve iddia işidir. Bu konuda yeterli tecrübemiz ve ilişki ağımız var. Biz sokağın sesini iyi kötü görebilen kişileriz, inanıyorum ki Allah’ın izni ile halkımız yüksek bir oy oranı ile bizlere bu görevi layık görecek. Onlar nasıl ki bizim beklentimizin çok üzerinde bir destek sağlıyorlarsa, biz de onların beklediğinin çok üzerinde bir belediye başkanlığı görevi yerine getireceğiz, buna emin olsunlar” ifadelerini kullandı.

Bayrağı bir kez daha dalgalandıracağız

Mehmet Türkmen ile tüm ilçeyi adım adım gezdiklerini ve vatandaşa kulak verdiklerini belirten CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, “Başkan adayımız ile birlikte yoğun bir süreç geçiriyoruz. Halktan gördüğümüz destek ile umudum şudur ki, bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını ilçemizde bir kez daha dalgalandıracağız ve başkanımızın gerçekleştireceği hizmetler ile o bayrağı bir daha indirmeyeceğiz’’ dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz