CHP İzmir’de kongre heyecanı sona doğru yaklaşıyor. Parti örgütü haftalardır süren kongre süreci, hafta sonu yapılacak seçimlerle tamamlanacak.
Cumartesi mesaisi başladı
Cumartesi günü Bergama, Çeşme ve Menderes’te sandıklar kurulacak. Seçimde Bergama’da mevcut başkan İsmail Durmaz’ın tek aday olarak girmesi bekleniyor. Çeşme’de Dolunay Onur ile Nadire Erol yarışırken, Menderes’te ise Mehmet Emin Işık ile Ersin Gür başkanlık için delegenin kantarına çıkacak.
Menderes’te beyaz ve kırmızı liste yarışıyor
Menderes’te 330 delegenin oy kullanacağı kullanması bekleniyor. Mevcut İlçe Başkanı Ersin Gür, İlkay Çiçek ile birlikte beyaz liste ile seçime giriyor. Gür, örgüt içindeki deneyimiyle dikkat çekerken, karşısında gençlik kollarından gelen Mehmet Işık var. Işık kırmızı listeyle yarışıyor. Kongrede, Mehmet Işık’ın öncülüğündeki kırmızı liste, 238 oy alarak sandıktan zaferle ayrıldı. Beyaz liste ise 80 oyda kaldı.


Çeşme’de de yarış var
Çeşme’de mevcut ilçe başkanı yeniden aday olmadığını açıkladı. Kongrede Nadire Erol, mavi liste ile Seyit Dolunay Onur ise beyaz liste ile seçime girdi. Listede Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli her 2 listede de yer aldı.







