Tunç Soyer destekçileri, geçtiğimiz gün Egemenlik Binası önünde oturma eylemi yapmıştı. Bugün de CHP İzmir İl Binası önünde toplandılar. Soyer destekçileri, 31 Mart yerel seçimlerinde Tunç Soyer’in yeniden belediye başkan adayı gösterilmesini talep etti. Soyer’in çabalarını CHP’nin görmediğini vurgulayan Ege Migider Genel Sekreteri Ayhan Gültekin, “Siz isteseniz de istemeseniz de adını İzmir’den silemezsiniz” dedi. 

Kendi kapımızda hak arayacağımız aklımıza gelmezdi!

Eylemde basın açıklamasını gerçekleştiren Ege Migider Genel Sekreteri Ayhan Gültekin şu ifadeleri kullandı: 
“Biz hak hukuk için Tunç Soyer için buradayız. Biz başka kapılarda hak hukuk ararken bir kez kendi kapımızda hak arayacağımız aklımıza gelmezdi 
Soyer, Türkiye’ye Citta Slow’u getirdi, onun da başkanı oldu. Avrupa Yerel Yönetimler Birliği’nin Başkanlığını ve Avrupa SODEM Başkanlığını aldı. Daha önce bunlar sadece CHP’nin masasıydı.  Bunların hiçbiri görülmedi. 
Tunç Soyer 2009'da bu yolculuğa başladığında Dünya'da ve Avrupa'da Seferihisar'ımızın coğrafyası nasıldır, denizi nasıldır, yeri neresidir, hiç kimse bilmezken Tunç Soyer Seferihisar' sahili, tarımı, buğdayı, lavantası ve kooperatifçisiyle ötekileştirmeden kardeşçe bir Seferihisar’ı hem ülke içinde hem de dünyada marka yaptı.

Hükümetin yapamadıklarını yaptı

Tunç Soyer bu yolculuğa çıktığında Seferihisar’da CHP’nin oy oranı yüzde 13’tü şimdi yüzde 68. Tunç Soyer sonra Büyükşehir’e geçti. Soyer pandemiyi kucağında buldu. Hepimiz umutsuzduk, Tunç Soyer hepimize yetişti. Hükümetin yapamadığını belediye yaptı. Bunu da görmediler. İzmir depremi oldu, hepimiz zor günleri birlikte yaşadık. Gecesini gündüzüne katan Soyer, tüm depremzedelere 5 yıldızlı otel konforunda baktı. Bunu hükümet yapamadı. 
Deniz Yücel’e söyledim, partili partisiz herkesin yüreğindedir Tunç Soyer, siz isteseniz de istemeseniz de adını İzmir’den silemezsiniz. 

“3 başarısız belediyenin adayları korundu”

Ne gariptir ki İzmir’in 3 tane başarısız ilçesi var bunu korudunuz. Seferihisar’ın Dikili’nin Selçuk’un anketlerini nerede yaptırdınız. Anketler nerede halk burada. Biz sizden bunun hesabını soruyoruz..”

Editör: Esra Seyirden