Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Örgütleri, türkülerini yeniden özgürce söylemek için 304 gündür ölüm orucunda olan İbrahim Gökçek ve diğer grup üyeleri için destek çağrısında bulundular.

Konser yasaklarının kaldırılması, keyfi gözaltı ve tutuklamaların son bulması, üyeleri hakkında çıkartılan arama bültenlerinin kaldırılması, tutuklu olan grup üyelerinin serbest bırakılması için sosyal medya üzerinden destek ve çağrı videosu yayınladılar. Videoda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Gençlik Örgütleri Başkanı Kemal Ozan Uyan ve İlçe gençlik kolları başkanları konuştu.  

Grup Yorum üyelerinin konserleri yasaklanmış, grup üyelerinden bazıları tutuklanmış bazıları hakkında ise arama kararları çıkartılmıştı. Grup üyelerinden İbrahim Gökçek ve Helin Bölek, konser yasaklarının kaldırılması ve arkadaşlarının serbest bırakılması için ölüm orucuna başlamışlardı. Helin Bölek ölüm orucunun 288. gününde yaşamını yitirirken, İbrahim Gökçek ise ölüm orucunun 304. gününde. 

GRUP YORUM HALKTIR SUSTURULAMAZ!

Konu ile ilgili destek konserlerini ve basın açıklamalarını yakından takip eden CHP  İzmir Gençlik Örgütleri, bu kez de sosyal medyadan tepki gösterdi. İl Başkanı Ozan Uyan ve ilçe gençlik kolları başkanları grup yorum üyeleri için çağrıda bulundu. Özgürlük ve adalet çağrısında bulunan gençler Grup Yorum üyelerine karşı işlenen bu insanlık suçunun derhal bitirilmesini talep etti.

CHP İzmir İl Gençlik Örgütü Başkanı Kemal Ozan Uyan, “İlk günden itibaren bu konuyu yakından takip ediyor ve kahroluyoruz. Grup Yorum’un  haksızca konserleri yasaklanıyor, haklarında yakalama kararları çıkartılıyor. Bu her şeyden önce sanata ve sanatçıya karşı işlenmiş büyük bir suçtur. İbrahim Gökçek ve Helin Bölek sadece türkülerini yeniden özgürce söyleyebilmek için ölüm orucuna başladı. Ve maalesef Helin Bölek’i kaybettik, kurtaramadık. Bu insanlık dramına son vermeleri için daha ne olması gerekiyor? Gencecik bir sanatçı sadece şarkı söyleme talebinde bulundu, bu yüzden öldü. Aynı şey İbrahim Gökçek’in de başına gelmesin. İnsanlığa karşı işlenen bu çirkin suç son bulsun. Biz Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Örgütleri olarak sesleniyoruz; Grup Yorum’u yaşatalım, türküler susmasın susturulmasın. Biz Grup Yorum türkülerini İzmirimizin her karışından, her meydanından haykırdık. Bir kez daha haykırıyoruz: Grup Yorum halktır. Susturulamaz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi