Üniversiteye giden öğrencilerin barınma, sağlık ve güvenlik yönünde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için CHP İzmir Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı. Gençlik Kolları, bu kötü gidişe artık dur denilmesi çağrısı yaptı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Üniversiteye giden her 100 öğrenciden sadece 8’i yurtta kalma şansına sahip olabilmektedir. Buna rağmen yurt kapasitesini artırmış görünmek için odaların kontenjanları artırılarak yurtların niteliği düşürülmekte, yetersiz çalışma ve saklama alanı gibi sorunlara yol açmaktadır. Yemekler yeterli ve besleyici olmaktan çok uzak olup, sıklıkla asgari hijyen koşullarını bile karşılamamakta ve zehirlenme dahil bir çok sağlık sorununa yol açmaktadır.

Her zaman yanlarındayız

Dün İzmir Buca ilçesinde bulunan Ayşe hanım KYK yurdunda asansör düşmesi nedeniyle yaralan arkadaşımız için Buca Gençlik ve Spor Müdürlüğünün önünde yapılan basın açıklamasını düzenledik.

Artık dur demeliyiz. Gerek besinsiz ve sağlıksız yemekleri olsun gerek bakımı yapılmayan asansörleri olsun. Ülkemizde bulunan tüm KYK yurtlarının daha çok önemsenmesini istiyoruz. Yaralanan ve bu durumdan etkilenen arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

Editör: Esra Seyirden