Mutlak butlan” kararı sonrası CHP’de sular durulmuyor. CHP'li 9 milletvekili ile 2 Belediye Başkanı'nın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından il başkanlıklarında değişim sinyali geldi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP İletişim Koordinatörlüğü görevini verdiği Ali Haydar Fırat, İzmir İl Başkanlığı’nda bu hafta değişim yaşanmasını beklediğini duyurdu.

CHP'li Tekin'den çarpıcı açıklamalar: Belediye başkanları siyaseti yönetemeyecek
CHP'li Tekin'den çarpıcı açıklamalar: Belediye başkanları siyaseti yönetemeyecek
İçeriği Görüntüle

TV100 yayınında konuşan Fırat, MYK'nın İstanbul, Ankara ve İzmir'deki il başkanlarında değişime gideceğini ifade etti. Fırat şöyle konuştu:

Bir öngörü olarak şunu paylaşmama izin verin. Sonuçta bir ihraç listesi yayınlandı. Onlarla ilgili süreç takip edilecek. Ama CHP örgütlerinin de özellikle 3 büyükşehir için söyleyebilirim bunu. Ankara, İzmir ve İstanbul il başkanlıklarında bu hafta bir değişimin olması kaçınılmaz gibi geliyor bana. Büyük olasılıkla böyle bir süreç de yaşanacaktır.

Fırat'ın mesajları sonrası İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve il yönetiminden henüz bir açıklama gelmedi.

YENİ İHRAÇLAR KAPIDA

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda 'şaibe' iddiasıyla görülen davada kurultayın "mutlak butlan" ile sakatlandığı gerekçesiyle iptaline hükmetti.

Mahkeme, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin göreve aynen devamına hükmederken mevcut Genel Başkan Özgür Özel ve parti yönetimi tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

Hukuki tartışmaların gölgesinde Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK, CHP'li Ensar Aytekin, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Özgür Karabat, Umut Akdoğan, Veli Ağbaba, Turan Taşkın Özer ve Burhanettin Bulut'un ardından Tanju Özcan ve Ahmet Serkan Tuncer'i oy birliğiyle ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu yönetiminin ihraç etmesinin planlandığı isimler arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in de adı geçti.

Kılıçdaroğlu'na yakın parti kurmayları, yeni ihraçların yakın zamanda söz konusu olacağına işaret ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ