Batuhan KAYA/İz Gazete- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa ve İzmir programı kapsamında İzmir’e geldi. Özel’i havalimanında partililerden oluşan büyük bir kalabalık karşılarken, CHP’li 28 ilçe belediye başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sevda Erdan Kılıç, CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu karşıladı.
Alanda partililere hitap eden Özel, “Büyük bir kampanyanın sonunda, örgütün öz gücüyle ve ittifak olmadan, CHP'nin evladı olan adaylarla beraber sizlerin huzurundayız” diye konuştu.

“CHP 1’inci partidir”

Değişimin İzmir’de onaylandığını ve CHP’nin 1’inci parti olarak seçimi tamamladığını söyleyen Özel,  “Kurultaydan sonra buraya geldiğimizde seçim otobüsümüzü buraya sokmamışlardı. Bu otobüsü buraya sokan şey şoför değil Özgür Özel'in genel başkanlığı ya da irade değildir. Bu otobüsü buraya sokan güç sizsiniz. Türkiye'nin dört bir yanındaki konuşmalarda hep İzmir'e, İzmir'in adaylarına çok seslendim ve onlardan ne çok şey beklediğini söyledim, değişimin İzmir'den başlaması gerektiğini ifade ettim. Büyük bir kampanyanın sonunda, örgütün öz gücüyle ve ittifak olmadan, CHP'nin evladı olan adaylarla beraber sizlerin huzurundayız. İzmir'den ilan etmek isterim ki Türkiye'de aldığımız yüzde 38 öyle CHP birinci partidir” dedi.

“En önemli katkı İzmir’den”

CHP’den belediye başkanı seçilen genç ve kadın belediye başkanları için en önemli katkının İzmir’den geldiğini ifade eden Özel, “CHP'nin genel başkanlığına aday olduğum süreçte, benim inandığım bir kural, gerçek var ki o da Gazi Mustafa Kemal'in partisi ikinci parti olamaz dedim. Bugün, CHP 14 büyükşehir belediyesini kazanmış 15'inci için hukuk mücadelesi içindedir. CHP'den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 şehir öndeyiz. 3'u büyükşehir olmak üzere 35 kadın başkanımız var, bu konuda en önemli katkı İzmir'de gösterdiğimiz 9 kadın adaydan 8'ini seçen İzmir'e aittir. Neredeyse tamamı gençlik örgütlerinden gelen 58 genç belediye başkanımız var. İzmir'de aday gösterdiğimiz 12 adaydan 11'ini seçen İzmir seçmenine borçluyuz” diye konuştu.

“Güç ve Karakurt’a teşekkür”

CHP’nin İzmir’de kaybettiği 2 ilçenin belediye başkan adaylarına teşekkür eden Özel, “2 tane kaybetmeyenden bahsetmek isterim. Yarışa başladığında yüzde 18 geride olan, en samimi kampanyalarından birini yapan, siyaset hayatına nokta koymayıp aksine yarışa yeni başlayan Çağatay Güç’e başarılar diliyorum. İzmir Menemen'de kendi hatamızdan, bir adaya ve devletin gücüne karşı kadın adayımız kazanamadı görünüyor ama o adayın sorumluluğunu hep birlikte üstleniyoruz. Deniz Karakurt’a teşekkür ediyor ve ant içiyoruz ki gelecek seçimleri rekor oyla CHP kazanacak” şeklinde konuştu.

“En doğru reçeteyi Dr. Tugay yazacak”

İzmir’in istek ve beklentileri doğrultusunda belediye başkan adayları belirlediklerini söyleyen Özel, “İzmir CHP'nin sancak gemisi demiştim, bugün sancağı yere düşürmeyen, kötü niyetlilerin beklentileri aksine 28 belediye kazandıran İzmirlilere teşekkür ediyorum. Aday belirleme süreçlerinin sonunda değişim nerede diye soranlar İzmir'e baksın demiştim. 12'si genç 9'u kadın aday 11'i ve 8'i seçildi. Sakin bir güç, kararlı bir duruş ve İzmir'in isteklerine en doğru reçeteyi yazacak olan Cemil Tugay’ın liderliğinde yürüyoruz. Kimsenin hakkını yemedik, eğer kusuruz, hatamız, eksiğimiz varsa kastımız yoktur. İzmir'in memnuniyet anketinde yer alan 3 arkadaşlarımızla devam ettik, diğer arkadaşlarımıza da İzmir’in beklentilerini gördük ve gördüklerimize yanıt veren bir listeyle yola çıktık. İzmir seçmeni de bundan sonraki gelecek güzel günlere oy ve onay verdi” dedi.

Başkanlara net uyarı: Engel olanı tanımam

İktidar yürüyüşüne zarar verecek ya da bu yürüyüşe engel olabilecek belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarını net şekilde uyaran Özgür Özel, “Buradan bütün örgütümüze çağrım şudur: Elbette örgüt-belediye ilişkisi önemlidir. Ama ne belediyeler örgütün yöneteceği kurumlardır ne de belediye başkanları örgütümüzün amirleridir. Herkes kendi görevini iyi yapınca bir başka göreve talip olursa hakkının yenmeyeceğini görmüştür. Bugün tarihimizde ilk kez memleketim Manisa'da ve Denizli'de geçmiş dönemin 2 başarılı il başkanı, büyükşehir belediye başkanımız olmuştur. Örgüt-belediye dengesini doğru kuran, birbirine destek olan, yapılan iyi icraatları doğru anlatan, örgütüne hakkıyla sahip çıkan belediye başkanına sonuna kadar bende sahip çıkacağım. Eski hastalıklarla, bir ilçe seçimini almak üzerinden yapılabilecek her türlü müdahalede belediye başkanının, kamu hizmeti sunumundaysa olmadık taleplerle belediye başkanını yıpratmaya girişen ilçe başkanının da karşısında olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü herhangi bir 5 yıla talip değiliz. İktidarda bir başka sosyal demokrat parti yok. Atatürk’ün hedeflerini henüz tutturmuş değiliz. Bu 5 yılda kim hata ve yanlış yaparsa Atatürk’ün partisini girdiği ilk yerel ve genel seçimde birinci parti yapma ve partimizi ikinci yüzyılın ilk seçiminde iktidar yapma hedefime, hedefimize, Türkiye’nin bu büyük yürüyüşüne engel olur. Bu yolda engel tanımayacağım” diye konuştu.

İzmir'le iktidara yürüyeceğiz

Kurultaydan sonra “sancak gemisi” olarak nitelediği İzmir’le iktidara yürüyeceklerini kaydeden Özel şöyle konuştu:

“İzmir, büyük iktidar yürüyüşünün ilk adımlarını atacağımız sancak gemimiz olmaya devam ediyor. Bütün örgütümüze, bütün başkanlarımıza, meclis üyelerimize, tüm muhtarlarımızla başarılar diliyor ve bu kentin bir evladı olarak en yüksek dayanışma duygularımı ifade ediyorum. İzmir'de İzmir, Türkiye'de Türkiye ittifakı kazandı. Bu ittifakın ötekisi yok, İzmir'de bize itimat edip bizimle olan tüm demokratlara, İzmir'in tüm renklerine ve İzmir'i İzmir yapan gökkuşağı gibi renkli tüm siyasi görüşlere saygı ve sevgilerimizi sunuyorum”

İzmir’in meltemi Bozdağ’ı aştı Denizli’ye ulaştı

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise şöyle konuştu:

“31 Mart yerel yönetim seçimi zaferimiz kutlu olsun. Destekleri ile martın sonunu bahar yapan Türkiye’deki vatandaşlarımız bu zafer sizin. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy versin veya vermesin tüm vatandaşlarımız içiniz rahat olsun. Bu zafer senin de! Rahat bir nefesi her beraber alacağız. Ülkemizdeki bu baharı hep beraber yaşayacağız. Aday lansmanında demiştim ki; biz İzmir’de simide gevrek, çekirdeğe çiğdem, domatese domat deriz. Biz çok çalışırız ama hayatın tadını çıkarmayı da severiz demiştim. Kordonda İzmir’in melteminde yürümeyi hiçbir şeye değişmeyiz demiştim. İzmir’in meltemi yurt dağlarını aştı. Manisa’ya ulaştı. Komşum Manisalılar bu zafer sizin. Beraber il başkanlığı yapmaktan keyif aldığım Ferdi kardeşim tüm Manisa’ya hayırlı olsun. Manisa’ya selam olsun. İzmir’in meltemi Bozdağ’ı aştı Denizli’ye ulaştı. Milletvekili adayı olmadığında üzüldüğümüz, kısmet bugüneymiş, İl Başkanlığımızı da yapan Nuri abim tüm Denizli’ye hayırlı olsun. Denizli’ye selam olsun.

İktidara yürüyüşte yorulmadan çalışma sözü

Meltem ile tanışan Uşak’a, Afyon’a Kütahya’ya selam olsun. Oralarda gençlerin şen kahkahalarını, kızlarımızın özgüvenli yürüyüşünü çok kısa zamanda çoğaltacağız hep birlikte. Bırakın Ege’yi Kırıkkale’de çekirdeğe çiğdem deriz diyen Kırıkkaleliler ve dostum Ahmet Önal’a selam olsun. Kilis’te domatese domat deriz diyen Kilislilere selam olsun. Ve tartışmasız bu seçimin en güzel yeri Adıyaman’a Egenin incisidir diyen Adıyamanlılara, dostumuz vekilimiz Abdurrahman Tutdere’ye selam olsun. Bu zafer kendi kendine olmadı. Bu adayları belirleyen, bu değerli dostlara görev veren, seçim süreci boyunca 100’ün üzerinde miting yapan, bizimle birlikte günlerce çalışan, bir günde 7 miting yapan başarının mimarı, örgütümüzün başı, Türkiye ittifakının kurucusu Sayın Genel Başkanıma gönülden teşekkür ederim. Bu başarıya neden arayan herkes hakkınızı teslim etmelidir. Bu başarının baş mimarı sizsiniz. İzmirli tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bize büyük bir mutluluğu yaşattınız. Sağ olun, var olun. 1 Nisan iktidara yürüyüşümüzün ilk günüdür demiştim seçim sabahı. Bu yürüyüşte yorulmadan kırılmadan, canla başla sizlerle çalışacağımıza İzmir’li CHP’liler olarak söz veriyoruz. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.”

Editör: Esra Seyirden