Batuhan Kaya/ İZ GAZETE-CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, İzTV’de Gizem Taban Şeber ile Z Raporu Programı’nın konuğu oldu. Programda, proje, fikir ve seçim çalışmalarına dair konuşan Duman, “Seçildiğimizde ilk işim Mahalle Meclisleri kurmak olacak” diyerek, Buca’yı ortak akılla yöneteceklerini açıkladı.

Duman, Buca’da tabanın gerçekleştirdiği bir ittifak olduğunu kaydederek, “Her seçim ofisi açılışımız gerçekten mitinge dönüşüyor. Bu artık bizim için bir gelenek haline geldi ve Buca İttifakı’nı büyüttü. Toplumda ciddi bir karşılığımız var ve bu durum bizim motivasyonumuzu da arttırıyor. Lansman toplantımızdan sonra çok ciddi bir karşılık aldık. Genç arkadaşlarımız iletişime geçti ve onlarda bir heyecanın oluştuğunu, seçime karşı ilginin arttığını gördük. Gençler, ‘Gençliğin temsil edildiğini görmek inancımızı arttırdı” diyor” dedi.

Aksamayı bitireceğiz

Buca’da bazı temel hizmetlerin aksadığını ve göreve geldiğinde önce bunları çözeceğini ve Kentsel dönüşüm planlarına değinen Duman, “Geçtiğimiz hafta proje tanıtım toplantısında projelerimizi anlattık ama bunları gerçekleştirmeden önce seçim vaadi olarak gösterilmesini doğru bulmadığımız temel hizmetler var. Temel hizmetlerdeki aksaklıkları giderdikten sonra anlattığımız projeleri yakın, orta ve uzun vadede gerçekleştireceğiz. Ne yazık ki Buca’nın bir talihsizliği var. Buca, önce yapılaştı ve daha sonra planlandı. Buca’daki çarpık kentleşmenin önüne doğru bir şehir plancılığıyla geçebiliriz. Kentsel dönüşüm için şöyle bir dönüşüm senaryosu hazırladık, parsel ya da ada değil bölge bazında çalışmalar yapacağız. Şu an parsel bazında çalışılıyor ve bu çalışmalar aslında sorunları arttırıyor. Buca’da dönüşüm bölge bazında yaptığımızda kentin direnci artacak ve köklü problemler çözülecek” diye konuştu.

Pankartlarımız koparılıyor

Buca’da seçim çalışmaları sırasında pankartlarının koparıldığını söyleyen Duman, “Buca’daki seçim bu zamana kadar daha önce görülmemiş bir seçim gibi, bugün Buca’da 22 aday var ve 3 partinin adayı daha önce de CHP’de siyaset yapan adaylar. Bu, CHP’nin ne kadar köklü bir parti olduğunu gösteriyor. Son günlerde ne yazık ki seçim süreci centilmenlikle gitmiyor. Pankartlarımız koparılıyor ama biz yine de sağ duyumuzu kaybetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Buca trafiğini bitirecek projeler

Buca trafiği için ürettiği çözüm ve projeleri açıklayan Duman, “Ulaşım Buca’nın çok ciddi bir sorunu, yaklaşık 7-8 yıl önce 5 noktada çalışma yaptık. Heykel Meydanı, Çevik Bir Meydanı, Üçkuyular Meydanı, Dokuz Çeşmeler ve Kasaplar Meydanı’nda dronelar uçurduk ve sayısal verilerden bir envanter oluşturduk. Buralarda birçok tarihi yapı var ve bu sebepten yol genişletmesi yapamıyoruz, battı çıktı mümkün değil. Burada, işinde uzman arkadaşlarla doğru bir tek yön aksı belirledik ve o aksı yaptıktan sonra bir animasyon üzerinde oynattık, zamandan yüzde 40’a yakın bir tasarruf oluşuyor. Buca Metrosu da tamamlandığında Buca trafiği tamamen rahatlamış bir noktaya gelecek” dedi.

Cezaevi alanı simge olmalı

Yıkılan Buca Cezaevi alanıyla ilgili planlarını açıklayan Duman, “Buca bir üniversite kenti olmasına rağmen bir sinema ve tiyatromuz olmadı. Yıkılan cezaevi alanı Buca kentinde bir boşluk olarak tanımlanıyor, orası yapısal bir şekilde dolmamalı, orası bir Kent Meydanı olarak kalmalı. Orada simge bir yapı hedefliyoruz, bizce Buca’da yıkılan cezaevi alanı bir Kent Meydanı olarak kalmalı ve orası depremde toplanma alanı ve yeşil alan olarak kalmalı” şeklinde konuştu.

Değişim umut yarattı

CHP’deki değişimin seçmende umut ve heyecan yarattığını söyleyen Duman şöyle konuştu: “Seçim çalışmaları sırasında vatandaşlarımız, ‘Genç bir aday olmanız bizi umutlandırdı” diyorlar, genel seçim sonrası yaşanan umutsuzluk ve siyasetçileri küskünlük aşılacak diye düşünüyorum. Değişim, vatandaşlarda ciddi bir karşılık, heyecan buldu ve bu sandığa yansıyacaktır diye düşünüyorum.”

Editör: Tuğkan Üsküp