BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Bornova Seçim Ofisi açılışında konuştu. CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir eski Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Atilla Sertel, CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal ve CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki ve partililerin katıldığı açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bütün İzmir biliyor

Tugay, “Son birkaç gün içerisinde Menderes'in, Torbalı'nın ve Selçuk'un köylerinde kasabalarında bulundum. Bana, 'Aziz Kocaoğlu vardı' dediler. 'Aziz Kocaoğlu buralarda sürekli bizim aramızda gezerdi' dediler. 'Onu hiç unutmadık. Onu halen ilk günkü kadar çok seviyoruz' dediler. Zaten bütün İzmir biliyor. Burada söylemek istedim. Çünkü ben şu anda yanımda değerli başkanımızın, büyük başkanımızın, Aziz Kocaoğlu'nun tam yanımızda olmasından büyük gurur duyuyorum. Bizler bu gördüğünüz altı oklu bayrağın altında yaşamayı onur sayan, Atatürk'ün partisinde mücadele etmeyi onur sayan insanlarız. Ama bizim bir numaralı amacımız ne biliyor musunuz? Biz halkız değerli yoldaşlarım. Bir başka yerlerden gelmiyoruz. Biz bu davanın tam göbeğinden geliyoruz. Biz cumhuriyete inanmış insanlarız. Biz Atatürkçü insanlarız. Onun için boğazımız yıkılana kadar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyebiliyoruz. Biz bu bayrağı onurla taşıyacak ve onurla kendisinden sonraki görevi alacak arkadaşlarımıza devredecek insanlarız. İşte bu bayrağı  taşıyan herkes kaybettiğimiz Sırrı Aydoğan dahil tüm partililerimize selam olsun. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.

CHP’li olduğunuz için seçildiniz

Mevcut başkanların CHP’li olduğu için seçildiklerini ve başkan adaylarının yanında durmaları gerektiğini kaydeden Tugay, “Aday gösterilmeyen başkan arkadaşlarıma çağrım şudur: Lütfen aday gösterilen arkadaşlarla birlikte miting alanlarına gelin ve onların yanında durun. Size yakışacak olan budur. Çünkü siz bu bayrakla beraber o koltuklara oturdunuz. Siz Cumhuriyet Halk Partili olduğunuz için seçildiniz ve oraya geldiniz. Bugün üzerinize düşen görev yeni adayların yanında yer almak, onlara destek olmaktır. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililere yakışan budur" dedi.

Tugay’ın teknik direktörlüğünde sahada olacağız

Açılışta konuşan CHP Bornova Belediye Başkan adayı Ömer Eşki, “Birileri kendi şahsi çıkarları için Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmiş olabilir. Karşımıza geçip kurşun sıkıyor olabilir. Ama bizlerin Atatürk'e olan borcundan, İzmir'e olan borcundan dolayı dövüşmekten, direnmekten başka şansımız yok. O bizim bırakıp gidenlere buradan seslenmek istiyorum. Pir Sultan'a söz verirler. Kadılar, müftüler fetva yazarsa işte kement, işte boynu, işte hançer, işte başın keserse, dönen dönsün, ben dönmez yolumdan. Gençlik kollarındaki tüm arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nda yetişmek herkese nasip olmaz. Herkese siyasetçi olabilir ama herkes bu gençlik kolundan yetişmez. Gençlik kolları okulundan yetişmiş olmanın üzerimize sorumlu olduğunu da biliyorum. Onun gereğini de yapacağım. Bugün İzmir'de genç bir kadro var. Belediye başkanlıklarına aday olanların başında çok iyi bir teknik hoca var. Sevgili Cemil başkanım kendisi Karşıyaka Belediye Başkanıyken ben emek sınıfını temsilen kendisiyle masaya oturdum ama hiç zorlanmadık. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Kendisi dün emekten yanaydı. Yarın da emekten yana olacak.  Onun teknik direktörüyle biz de sahada elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışacağız. Sadece Bornova için değil, sadece İzmir için değil, biz tüm Türkiye'ye örnek olacak belediyeciliği, tüm Türkiye'ye örnek olacak Cumhuriyet Halk Partiliyi sergilemek zorundayız. Gelecek günler için Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben son sözlerimi Bülent Ecevit şiirle bitirmek istiyorum. Gündüzler karışık, akşamlar bulanık, geceler gebe, sabahlar devrim" ifadelerini kullandı.

Çapın’dan Eşki’nin rakibine diploma salvosu

CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, AKP Bornova Belediye Başkan adayı Cevdet Çayır’a diploma çıkışında bulunarak, “Hiç umutlanmasınlar. Öyle Kordon da meyhane dolaşıp seçmeni kandırabileceklerini düşünmesinler. Bunlara mı inanacak İzmir halkı? Pırıl pırıl bir adayımız var Bornova'da. Gençlik Kolları'ndan gelme. 17 yaşında Bornova Gençlik Kolu Başkanı olmuş. Ömrünün, ondan sonraki tüm zamanını, bu yaşa kadar olan zamanın tamamını örgüt içinde geçirmiş, bilgili, birikimli, eğitimli bir adayımız var. Sayın Ömer Eşki... İnanıyorum bizim yüzümüzü kara çıkartmayacak. Karşımızda da bir aday var. Sayın Cevdet Çayır... Bizim arkadaşımız. Şimdi ya bunu söylemeye aslında utanıyorum... Bir diploma var burada. Rusya Federasyonu Kanıt Üniversitesi Daire Başkanlığı. Ya bu arkadaş ne zaman Rusya'ya gitmiş, dört yıl okumuş merak ediyorum. İnanın ya böyle bir şey var mı? Kasım ayında başvuruya diploma çıkıyor. Ondan sonra da ben üniversite mezunuyum diyor. Bu halkı kandırmaktır ya. Ne zaman gitmiş 4 yıl yaşamış Cevdet arkadaşımız? Rusça biliyor mu? Belki öğrenmiştir onu da bilmiyoruz. Ukrayna'ya falan gittiyse... Ama olacak şey değil bu ya. Kimsenin diplomasıysa uğraşacak değiliz. Ama gerçeği söyleyin ya. Bornova halkını kandıramazsınız" dedi.

Editör: Duygu Kaya