DUYGU KAYA/ İZ GAZETE-  Geçtiğimiz günlerde Ekoloji Birliği’nce düzenlenen ve DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından desteklenen ‘İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz’ mitingi Ankara Valiliği tarafından ‘uygun görülmeme’ kararıyla engellenmişti. EGEÇEP ve ona destek veren diğer platformlar tarafından bu karara bir tepki olarak, Alsancak’ta bulunan Türkan Saylan Sanat Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Hüsnü Dilli yaptı. EGEÇEP sözcüsü Hüsnü Dilli, mitinge bir gün kala alınan bu kararı kınadıklarını ifade etti.

‘YAŞAMI ŞİDDET KULLANMADAN SAVUNAN İNSANLARA YAPILAN SERT MÜCADELER...'

EGEÇEP sözcüsü Dilli, mitingin engellenmesini kararını veren kişilere, “Efemçukuru’nda, Kazdağları’nda, Madra Dağı’nda, Bergama’da ve ülkemizin daha pek çok yerinde ormanların, tarım ve turizm alanlarının, kadim kültürlerimizin şirketlerin acımasızlığına terk edilmesi hangi yasaya uygun? Yaşamı şiddet kullanmadan savunan insanları ve ekoloji hareketlerini yıldırmaya yönelik sert müdahaleler ve hukuksuzluklar hangi yasaya ve vicdana uygundur” sorularını yönelterek tepki gösterdi.

‘GELECEĞİMİZ İÇİN DUR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

İklim krizine dikkat çekmek ve ekoloji mücadelesini yükseltmekten başka bir amacı olmayan bu mitingin yasaklanmasının dayanışmayı güçlendireceğini ifade eden Hüsnü Dilli, “ Geleceğimiz için iklim krizine, ekolojik yıkıma, yeraltı ve yerüstü varlıklarımızın talan edilmesine dur demeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır” ifadelerini kullanarak, yurttaşları mücadelede yer almaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi