Efes Selçuk'ta kışlık salça hazırlıkları başlıyor
Efes Selçuk'ta kışlık salça hazırlıkları başlıyor
İçeriği Görüntüle

Çeşme Yarımada Çevre Derneği (ÇEŞÇEP), Mamurbaba Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan Castello Fontana projesine ilişkin 28 Temmuz'da gerçekleştirilecek Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı öncesinde yurttaşlara katılım çağrısı yaptı. Dernek, projenin kamuoyuna "turizm yatırımı" olarak sunulduğunu ancak kendi değerlendirmelerine göre 34 odalı otel ruhsatının arkasında yüzlerce bağımsız bölümden oluşan bir rezidans projesinin bulunduğunu öne sürdü. ÇEŞÇEP tarafından yapılan açıklamada, ÇED süreci tamamlanmadan konut satışlarının başladığı iddia edilirken, bunun hukuki ve etik açıdan tartışmalı olduğu savunuldu.

"TURİZM YATIRIMI DEĞİL, REZİDANS PROJESİ"

Dernek açıklamasında, projenin yalnızca 34 odalı otel ruhsatına sahip olmasına rağmen toplam 769 bağımsız konut içerdiği belirtilerek, "Bu tablo söz konusu yatırımın turizm tesisi değil, büyük ölçekli bir konut/rezidans projesi olduğunu göstermektedir" ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, proje dosyasında inşaat maliyetinin metrekare başına 393 avro olarak yer aldığı, satışların ise metrekare başına 6 bin 500 avro artı KDV üzerinden gerçekleştirildiği öne sürüldü.

"ALTYAPI YETERSİZLİĞİ ENDİŞESİ"

ÇEŞÇEP, bölgede kanalizasyon altyapısının bulunmadığını ve atık su sistemine ilişkin proje dosyasında foseptik çözümünün öngörüldüğünü belirterek, bunun yeraltı suları ile deniz açısından çevresel risk oluşturabileceğini savundu.

ÇED TOPLANTISINA ÇAĞRI

Dernek, projenin çevresel etkilerinin değerlendirileceği ‘ÇED Halkın Katılımı Toplantısı'na tüm Çeşmelileri davet etti. Toplantı, 28 Temmuz Salı günü saat 13.00'te Altınkum Mahallesi 43. Sokak No:85'te bulunan Bostan Cafe (Pırlanta Plajı)'nda gerçekleştirilecek. ÇEŞÇEP açıklamasında, "Mamurbaba'yı, Alaçatı'yı ve tüm Çeşme'yi ilgilendiren bu kararda söz sahibi olmak istiyorsak, o gün hep birlikte orada olmalıyız" çağrısında bulundu.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN