Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş.’nin İzmir, Urla’daki yaklaşık 290,24 hektar büyüklüğündeki 1636 Ruhsat nolu sahasında bir adet jeotermal sondaj lokasyonu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı birimleri tarafından ÇED süreci başlatıldı. Sürece dair İzmir Valiliği’nin duyurusu şöyle:

İZMİR ili URLA, ilçesi İZMİR İLİ, URLA İLÇESİ, ALTINKÖY MAHALLESİ mevkiindeki Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan JEOTERMAL KAYNAK ARAMA PROJESİ(1 ADET SONDAJ) projesi ile ilgili olarak İZMİR Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.”

Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş.’nin Urla’daki Projesinin Bedeli  ÇEVTAŞ tarafından hazırlanan Proje Tanıtım Dosyasında 4.500.000 TL olarak öngörülüyor. Urla’nın Altınköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan çalışma alanında jeotermal kaynak arama ve kaynağın turizm amaçlı işletilmesi faaliyetinin planlandığı belirtiliyor. Planlanan sondaj lokasyonu, Urla ilçe merkezinin yaklaşık 11 km güneyinde, İzmir il merkezinin yaklaşık 41 km güneybatısında” yer aldığı ve “ruhsat alanı içerisinde konutlar ve mevsimlik yazlık evler bulunduğu” bildirilmiş. Proje kapsamında, kuyu derinliğinin yaklaşık 300 m, ulaşılabilecek potansiyel sıcaklığın ise 30-35°C civarında olacağı öngörülüyor.

Editör: Özlem Çimen Durmaz