Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) ait Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmesi’ni satışa çıkarıyor. Özelleştirme kapsamındaki taşınmazlar, santralin kullanımında bulunan EÜAŞ ve Maliye Hazinesine ait taşınmazları da kapsıyor. İhaleye teklif veren firmalar belli olurken, nihai pazarlık görüşmelerinin 7 Mart saat 14.30’da yapılacağı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Şişli Belediyesi'ne kayyım atandı! İçişleri Bakanlığı duyurdu: Şişli Belediyesi'ne kayyım atandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Çayırhan Termik Santrali ile ilgili yaptığı açıklamada, işletme hakkı verilmesi ve taşınmazların satışına ilişkin detayları paylaştı. 7 Mart’ta yapılacak olan özelleştirme ihalesine, çeşitli sektörlerden önemli firmaların teklif sunduğu bildirildi. İhaleye teklif veren firmalar şu şekilde sıralandı:

Okyanus Benzin İstasyon İşletmeciliği Anonim Şirketi
Aslan Yapı ve Thirty Five Ortak Girişim Grubu
DSM Teknik Madencilik Kimyevi Ürünler ve İnşaat Anonim Şirketi
Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi Anonim Şirketi
Akçadağ İnşaat Enerji Madencilik Anonim Şirketi

İhalede hangi taşınmazlar ve maden sahaları bulunuyor?

Açıklamada, özelleştirme kapsamına giren taşınmazlar arasında EÜAŞ ve Maliye Hazinesi'ne ait çeşitli taşınmazların bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Çayırhan Linyit İşletmesi’nin kullanımında bulunan taşınmazlar ve maden sahaları da ihaleye dahil. İhale yöntemiyle bu taşınmazlar bir bütün halinde özelleştirilecek ve ruhsatlar ile maden sahalarının işletme hakkı verilecek.

Kaynak: ANKA