İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aktif yurttaşlık ilkesi doğrultusunda kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Gençlik Belediyesi’ne başvurular sürüyor. Aralık ayından bu yana başvuru sayısı 580’e ulaştı. Başvuran gençlerin 6’sı ilkokul, 414’ü lisans, 63’ü lise, 69’u ön lisans, 28’i yüksek lisans mezunu.

11 komisyon var

Oluşumda yer alacak 11 komisyonda çevre ve iklim krizi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, engelsiz İzmir, sağlık ve spor, sosyal hizmetler, kültür ve sanat, bilim ve teknoloji, turizm ve tanıtım, tarım ve hayvancılık, eğitim, evrensel haklar konularında çalışmalar yapılacak. Kentin ve özellikle gençlerin sorunlarını öncelikle tespit edecek belediyede ortak akılla sorunların çözümü için faaliyet yürütülecek.

Katılımcı demokrasi

Gençlik Belediyesi ile 18-30 yaş arası yurttaşların yerel yönetimlerdeki çalışmalara yeni bir soluk getirmesi amaçlanıyor. Katılımcılar karar alma süreçlerinde söz sahibi olacak.

Başvurular için son başvuru tarihi 23 Ocak 2023 olarak açıklandı. Detaylı bilgi ve kuruluş tüzüğü için lütfen tıklayınız.

Editör: Duygu Kaya