Fransız kulübü Lille'den ayrılarak Hollanda'nın Fortuna Sittard takımına transfer olan milli futbolcu Burak Yılmaz, 2 yıl oyuncu  ve sonraki 3 yıl ise teknik ekip olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

37 yaşına rağmen bu sezon 25 lig maçında 9 gol ve 5 asistlik bir performans gösteren yıldız futbolcu, son oynanan ve 3-1 kazandıkları Groningen maçından sonra veda kararı aldı.

"Yaşananları anlatacağım"

Burak Yılmaz, bu durumu kişisel sosyal medya hesabından paylaşarak "Fortuna Sittard taraftarları, sizin için oynamak büyük bir şerefti. Her şey için teşekkürler, daha güzel ve başarılı yıllara" ifadelerini kullandı. Birkaç gün sonra ise futbol direktörü Ivo Pfennings, Hollanda basınına yaptığı açıklamada mart ayı maaşlarının oyuncuların hesaplarına yatırılacağını ve Burak Yılmaz'ın da çarşamba gününden itibaren antrenmanlara katılacağını belirtti.

Ancak Burak Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kesin olarak Fortuna Sittard'dan ayrılacağını duyurdu. Tecrübeli forvet, "Önümüzdeki sezon Fortuna Sittard'da olmayacağım. Kulüpte yaşananları en kısa zamanda anlatacağım. Size başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye dönme kararı aldı

Bu süreçte Burak Yılmaz, geçtiğimiz hafta Lille'in Marsilya ile oynadığı maça katılarak taraftarları selamladı ve başlama vuruşunu yaptı. Bu gelişmelerin ardından Burak Yılmaz'ın yeni sezon için hangi takımda forma giyeceği merak konusu oldu.

Son gelen bilgilere göre Burak Yılmaz'ın Türkiye'ye döneceği ve futbol kariyerine devam edeceği belirtildi. TFF 1. Lig'de play-off yarı finaline yükselen Eyüpspor'un, Burak Yılmaz'ın gelecek sezon forma giyeceği takım olduğu ifade