MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Hatay’ın Defne ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine yardımları römorklu bisikletler ile dağıtan Doğa Gönüllüleri ve BisiDestek (Bisikletli Destek Ekibi) üyesi Jeoloji Mühendisi Çağrı Aydınel, deneyimlerini İzGazete’ye anlattı. 

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 depremlerinden etkilenen 10 ilden biri olan Hatay’a yardım etmek için yola çıkan İzmir merkezli BisiDestek’in Gönüllü Takım Lideri ve Jeoloji Mühendisi Çağrı Aydınel, “BisiDestek ekibi olarak yola çıktık ve 11 Şubat Cumartesi günü Hatay’ın Defne ilçesine geldik. Burada asıl amacımız ihtiyaç sahiplerine yardımlarını ulaştırmak. Şu anlık sadece Hatay’a yardım edebiliyoruz. 30 kişilik ekibiz fakat 11-12 kişi dağıtıma çıkabiliyor. Geride kalan arkadaşlarımız ise masa başında çalışıyor. Bir arkadaşımız da İzmir’den çağrılara cevap veriyor ve koordine bir şekilde dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

df612acd-bb60-408d-8a7e-79d312c66437

Zorluklara değer

Hatay’ın Defne ilçesindeki depremzedelere ilaç, kıyafet, gıda gibi ihtiyaçları römorklu bisikletleriyle ulaştıran BisiDestek üyesi Jeoloji Mühendisi Çağrı Aydınel en çok kadın ve erkek iç çamaşırına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Aydınel, “Sahaya ekip olarak çıkıyoruz ve ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bize gelen çağrılara göre en çok kadın ve erkek iç çamaşırına ihtiyaç var. Ayrıca ekip arkadaşlarımızdan üç kişi gerekli ilaçları kurumlardan alıp dağıtıma çıkıyor. Açıkçası önceliğimiz gıda ve ilaç dağıtımı. Bu ilaçların arasında hayati önem taşıyan insülin, lösemi, kanser ilaçları da var. Bizi zorlayan tek şey rampalar. Çünkü belli bir ağırlık taşıyoruz ve rampaları çıkmak oldukça zorluyor. Fakat yaptığımız yardımlar yerine ulaştıkça bu zorluklara değer diyoruz” şeklinde konuştu. 

39bd8615-1488-4f38-8f79-1df98560f00f

Editör: Duygu Kaya