Muğla’nın Ortaca ilçesinde son bir hafta içinde iki küçük kız çocuğu düştüğü gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Düştüğü iddia edilen 4 yaşındaki kız çocuğu yaşamını yitirirken, 6 yaşındaki kız çocuğunun ise istismara maruz kaldığı öğrenildi.

4 yaşındaki A.Y, 22 Mart günü dördüncü kattan düştüğü gerekçesiyle Ortaca Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Bilinci kapalı şekilde hastaneye getirilen A.Y, görüntülemede beyin kanaması geçirdiği anlaşılınca Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. A.Y. iki gün sonra hastanede yaşamını yitirdi.

İddiaya göre, A.Y’nin ailesi hastaneye ilk başvurduğunda çocuğun üçüncü kattan düştüğünü, daha sonra ise dördüncü kattan düştüğünü söyledi. Cam ya da açık herhangi bir yerin olmadığını söyleyen aile, çocuğun düştüğünü gören görgü tanıklarının da olmadığı ifade etti. Ailenin çelişkili ifadelerinden sonra A.Y. için Ortaca Devlet Hastanesinde verilen raporunda ise şiddet gördüğüne dair belirtilere yer verildi.

Raporda, yüksekten düşmeden kaynaklı oluşabilecek açık yara, hematom ve kırık gibi belirtilerin çocukta bulunmadığı, kalça bölgesinde, sağ üst kafa bölgesinde eski morluklar bulunduğu, sağ kaburgasında ise yüzeysel sıyrıkların mevcut olduğu söylendi. Ayrıca vajinasında kızarıklığın bulunduğu ancak hymende yırtılma olmadığı ifade edilirken, bu kızarıklığın sürtünme ya da enfeksiyondan kaynaklı olabileceği belirtildi.

Düştü denilen çocuk istismara maruz kaldı

26 Mart günü ise saat 21.00 civarı 6 yaşında bir kız çocuğu düşme sonucu aktif vajinal kanaması nedeniyle 112 ekiplerince Ortaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. 112 sağlık çalışanları, ailenin düşme sonucu kanaması başladığını söylediğini ancak kıza sorular sorduklarında çelişkili cevaplar aldığı bilgisini hastanedeki sağlık çalışanlarına verdi.

Sağlık emekçilerinden edinilen bilgiye göre, olayın nasıl olduğu sorulduğunda 6 yaşındaki kız çocuğunun annesi, saat 19.00 civarı bahçede oyun oynarken düştüğünü, eve pantolonu kan içinde geldiğini ancak düştüğünü kimsenin görmediğini söyledi.

Annenin çelişkili ifadeleri üzerine adli olay tutanağı tutulduğu öğrenildi. Muayenesinde kanamadan dolayı oluşan pıhtı dışında vajen parçalarına da rastlanılan çocuk, ameliyata alındı. Ameliyata makat bölgesinden rahmine kadar yırtık mevcut olduğu belirtilen çocuğun istismara uğradığı ortaya çıktı.

Köyceğiz ilçesinde bir köyde yaşayan aile çocuklarının damgalanmasını istemedikleri için yaşana istismar olayını itiraf edemediklerini söyledi. Çocuğun uzmanlar eşliğinde alınan ifadesiyle aynı köyde yaşayan 16 yaşındaki D.A. isimli birinin kendisini istismar ettiği ortaya çıktı. Olayın yargıya taşınması sonrası D.A. tutuklandı. (EVRENSEL- EDA AKTAŞ)

Editör: Duygu Kaya