İŞKUR İzmir İl Müdürü Şeref Aktaş, Basın İlan Kurumu (BİK) İzmir Bölge Müdürü Osman Başeğmez’i makamında ziyaret etti. İkili arasında gerçekleşen görüşmede basın sektöründe uygulanacak olan İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgiler aktarıldı.
Ziyarete ilişkin Basın İlan Kurumu İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:
İşkur İzmir İl Müdürü Sn. Şeref Aktaş, Basın İlan Kurumu İzmir Bölge Müdürümüz Sn. Osman Başeğmez'i ziyaret etti. Ziyarette basın sektöründe uygulanacak İşbaşı Eğitim Programı hakkında verimli bir görüşme gerçekleşti.
BAŞEĞMEZ: BASIN SEKTÖRÜ BU İMKANDAN FAYDALABİLECEK
Görüşmeyle ilgili olarak Başeğmez, “İŞKUR'un basın sektörüne 9 ay süreyle sağlayacağı personel desteğiyle ilgili, İŞKUR İl Müdürümüz Sn. Şeref beyle, verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konuda yönetmeliğimizdeki değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasını bekliyoruz. Sonrasında basın sektörü bu imkandan faydalanabilecek” dedi.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?
İŞKUR tarafından başlatılan ve İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanması ve istihdamı arttırmak amacıyla başlatılan bir işbaşı eğitim programı. Katılımcılar en az 3 ay en fazla 9 ay şeklinde işbaşı yaparak eğitimler alıp, mesleklerinde deneyim kazanacaklar. Programa katılan vatandaşlara ise ücret ödemeleri İŞKUR tarafından yapılacak.




