UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Kauno Zalgiris ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta transfer çalışmaları sürüyor.

Beşiktaş, Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'de forma giyen Ernest Poku'nun transferi konusunda anlaşma sağladı.

Göztepe’den sezonun ilk yenilgisi... Gençlerbirliği maçı 1-0 bitti
Göztepe’den sezonun ilk yenilgisi... Gençlerbirliği maçı 1-0 bitti
İçeriği Görüntüle

HaberGlobal’in aktardığına göre; Beşiktaş, Bayer Leverkusen forması giyen Ernest Poku’yu kadrosuna katmak için Alman ekibiyle anlaşmaya vardı.

Kicker’ın haberine göre siyah-beyazlılar, genç oyuncuyu zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralayacak.

Beşiktaş’ın Poku’nun kiralanması karşılığında Bayer Leverkusen’e bu sezon için 3 milyon euro ödeyeceği ifade edildi.

Hollandalı futbolcunun sözleşmesinde 20 milyon euroluk zorunlu satın alma maddesi bulunacak. Beşiktaş’ın sezon sonunda bu bedeli ödemesi halinde Poku’nun bonservisi siyah-beyazlılara geçecek.

Öte yandan Bayer Leverkusen’in anlaşmaya oyuncunun gelecekteki satışından pay alma maddesi de eklettiği aktarıldı. Böylece Alman ekibinin, Poku’nun Beşiktaş’tan sonraki olası transferinden de gelir elde etmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ