Doruk Madencilik işçilerinin mücadelesi Tüpraş Stadyumu'nda yankılandı.

CHP MYK'dan kritik karar: 81 ilde saha çalışması başlayacak, sandık görevlileri belirleniyor
CHP MYK'dan kritik karar: 81 ilde saha çalışması başlayacak, sandık görevlileri belirleniyor
İçeriği Görüntüle

Eskişehir'de faaliyet gösteren Doruk Madencilik'te çalışan Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi işçiler ücret ve tazminatlarının ödenmediğini açıklayarak 13 Nisan'da maden önünden yürüyüşe başladı. 9 günde Ankara'ya yürüyen işçiler Kurtuluş Parkı'nda açlık grevine başladı. Grevin 8. gününde, bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne yürümek isteyen işçilere polis biber gazıyla sert şekilde müdahale etti.

Madenci̇ler Di̇reni̇ş Gözalti

İşçilere açlık grevinin 8. gününde polis tarafından müdahale edilmesinden kısa bir süre sonra Beşiktaş taraftarından destek geldi.

Fatih Karagümrük'ün ağırlandığı maçta Beşiktaş taraftarı, ödenmeyen maaşları için açlık grevlerinin 8. gününü geride bırakan Doruk Madencilik işçileri için "Meclis'te oturun, pirzola bedava. Maden işçileri açlıkla baş başa" tezahüratıyla madencilerin mücadelesine sahip çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ