Üniversite öğrencileriyle ilgili skandal sözleriyle tanınan ve hakkında "halkın bir kesimini aşağılamak” suçlamasıyla dava açılan Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun, Bergama Belediyesi tarafından kente davet edilmesi protesto edildi.

Sofuoğlu daha önce katıldığı bir programda üniversitelere ‘fuhuş evleri’ benzetmesi yapmış, hakkında savcılık tarafından TCK 216/2. maddesi kapsamında “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak" suçlamasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun, Bergama Belediyesi tarafından 22 Ocak Pazar günü konferans vermesi için kente davet edilmesi ise Bergama Kültür Merkezi BerKM’de, Bergama Belediyesi'nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi protesto edildi. CHP, İYİ Parti, DP, DEVA ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından ortaklaşa basın açıklaması yapıldı.

“GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz tarafından yapılan ilk açıklamada; “Milletin temel değerleri ile örtüşmeyen, Türk örf, adet ve gelenekleri ile bağdaşmayan sözlerin sahibi sözde bir profesörün, Bergama Kültür Merkezi’ndeki bir programa davet edilmesi nedeniyle toplandık” dedi.

Ardından söz alan ADD Bergama Şube Başkanı Bülent Köse; “Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği aydın yolda, üniversite ve üniversitelilerimiz hakkında çirkin söylemlerde bulunan bu şahsın Bergama’da konferans vermesi, konuşması, fikirleri ile gençlerimizi zehirlemesine izin vermemeliyiz” dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi, Deva Partisi İlçe Başkanı Melih Sağlambaşoğlu, CHP Meclis Üyesi Selim Tok ve Deva Partisi Meclis Üyesi Nezih Özuyar da birer konuşma yaparak, Sofuoğlu’nun söylemlerini ve Bergama Belediyesi tarafından kente davet edilmesini kınadı.

NEDEN DAVET EDİLDİĞİ KAMUOYUNA AÇIKLANSIN

CHP İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan basın açıklaması ise İlçe Sekreteri İsmail Durmaz tarafından okundu. Yapılan açıklamada; “22 Ocak Pazar günü yapılacak olan konferansa davet edilen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebubekir Sofuoğlu’nun daha önceden bazı ulusal kanallarda yapmış olduğu, kadınlarımızı ve kızlarımızı rencide edici söylemler affedilemezdir. Bu sebeple ve ayrıca Cumhuriyet düşmanlığı ifade ve tavırlarından dolayı Bergama’ya gelmesini şiddetle kınıyoruz. Kendi görev yaptığı üniversite rektörlüğü tarafından yapmış olduğu açıklamayı kınayan ve hakkında soruşturma açılan bu zat Bergama Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak neden davet edildiği Bergama kamuoyuna açıklanmalıdır”

CUMHURİYET DÜŞMANLARINI ÖZELLİKLE Mİ SEÇİYORSUNUZ?

“Daha önce de Bergama Belediyesi bir Cumhuriyet düşmanını konuşmacı olarak davet etmiş, gösterilen yoğun tepkiler üzerine geri adım atmıştı. Siz Cumhuriyet düşmanlarını özellikle mi seçiyorsunuz? Ulusal bir kanalda yapmış olduğu konuşmalarından dolayı taraflı tarafsız her kesimin tepsini çeken kirli düşünceye sahip olan Cumhuriyet düşmanını Bergama’mızda istemiyoruz” denildi.

Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun, Bergama Belediyesi tarafından 22 Ocak Pazar günü konferans vermesi için kente davet edilmesi Dijital Parşömen adlı sosyal medya üzerinden de görsellerle eleştirildi. (AJANSBAKIRÇAY)

Editör: Duygu Kaya