İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Bergama'daki halk buluşmasında konuştu. Tugay, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Dikili’de bir şey söyledim. Burada da söyleyeyim. Bana artık hoş geldin demeyin. Ben artık buraya gelenlere hoş geldin diyeyim. Ben artık Bergamalıyım. Yıllardır gelip gittiğim ve kültürüne, kültür mirasına, tarımına, çiftçisine her türü insanına hayran olduğum Bergama’ya artık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmekten duyacağım onurunu size tarif edemem. Dünyanın en eski şehirlerinden birinde bizim önümüzde hiçbir sorun halledilemez olamaz. Biz, Tanju Başkanımızla birlikte her şeyinizi emanet almaya hazırız. Bundan sonra küçücük çocuklarımız, en yaşlı emeklilerimiz, çalışan emekçilerimiz, esnafız, çiftçilerimiz her zorluğunda bizleri yanında görecek. Bizler her adımda yanlarında olacağız. Emeklilerimizin sıkıntıda kalmasına, çocuklarımızın sahipsiz kalmasına müsaade etmeyeceğiz bu ülke sahipsiz değil. Bergama ve İzmir sahipsiz değil. Bundan sonra bayrak bizde ve bundan sonra o bayrak çok daha yüksekte olacak.” 

Çelik: Bu bir bayrak yarışı

Bergama Belediye Başkan Adayı Tanju Çelik ise konuşmasında şunları kaydetti:

“Büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği, yaşadığım şehrimize hizmet etmekten şeref duyarım. Sayın Başkanım sizin de dediğiniz gibi Türkiye İttifakı'nı kuracağız. 137 mahallede birlik olacağız, bir olacağız. Kazanan Bergama olacak. Bugüne kadar Bergama'da emek vermiş tüm belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı. 1 Nisan'dan sonra bu bayrağı ben taşıyacağım. Sosyal belediyecilik anlayışıyla sağlıkta, tarımda, turizmde Bergama'yı hak ettiği yere taşımaya kararlıyım. Şehir girişlerimizi, meydanlarımızı, yürüyüş yollarımızı elden geçirerek hem burada yaşayan halkımız hem de yerli ve yabancı turistlerimizin ilgisini çekecek duruma getireceğiz.
Tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Yaşanabilir bir Bergama için çalışacağım. Yedi katmanlı tarihi yapısıyla UNESCO Dünya Mirası Lisesi'nde yer alan Bergama'mızın Kozak Çevreyolu projesi bir proje olmaktan çıkmıştır artık bu bir zorunluluktur. Belediye olarak her türlü girişimi ve takibi yapacağız. Bergama iktidar partisinden olmazsa bu hizmetlerin hiçbirini alamazmış diyorlar. Devlet hepimizin devletidir, hepimizin vergileriyle yaşamaktadır. Biz Bergama'daki ihtiyaçlar için devletimizin kapısını çalar , alana kadar o kapıdan ayrılmayız. Biz Bergama için çalışmaya devam edeceğiz.

Bergama’nın en önemli sorunu işsizlik

Ülkemizin en büyük sorunu bildiğiniz gibi işsizlik. Bergamamızın da en önemli sorunu işsizlik. Bölgemizde, organize sanayi, serbest bölge, liman projeleri hızla ilerliyor. Önümüzdeki üç beş yıl içerisinde yaklaşık 20-30 bin çalışana ihtiyaç duyulacak. Bu konuda belediye yatırımcı iş birliği protokollerin yapacağız. Büyükşehirimiz ile Meslek Fabrikası uygulamasını ilçemizde hayata geçirerek gençlerimize iş fırsatı sunacağız. Böylece şehrimizden olan beyin göçünü engelleyeceğiz. Sayın genel başkanım, kadınlarımızın, gençlerimizin, emekçilerimizin ve tüm partilerimizin seçim çalışmasındaki enerjisini yükselttiniz. Güç verdiniz bize, size minnettarız. İyi ki varsınız. Bergama her zaman yanınızda olacaktır. Bugün burada soğuk bir Bergama gününde bize destek veren sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza güvenlik güçlerimize, çalışma arkadaşlarımız ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
KAYNAK: ANKA

Editör: Esra Seyirden