Ayrıca kent estetiği güçlendirmek, vatandaşlara konforlu bir yaşam sunma amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda da Belediye’nin kendi ürettiği asfaltlar ve parke taşları kullanılıyor. Yerel kaynaklarla ekonomik üretim yapılarak hem belediye bütçesine hem de kent ekonomisine katkı sağlanıyor.

karşıyaka

DAHA EKONOMİK, DAHA KONFORLU

Park ve ağaçlandırma alanlarında kullanılan oyun evleri, kaydırak, banklar, ahşap bitki kutuları, çöp kovaları, oyun üniteleri, tribün vb. malzemeler Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri’nde yer alan ahşap atölyesinde üretiliyor. Üretilen envanterler belediye personellerinin çalışmalarıyla kentle buluşturuluyor; Karşıyaka’nın parklarında, bahçelerinde ve yaşam alanlarında kullanılıyor. Ayrıca oturma birimlerinin üstü, yine belediyenin üretimi olan pergolalarla kapatılarak, vatandaşlar için daha konforlu bir ortam sağlanıyor.

2-8

PARKLET DE ÜRETİLİYOR

Öte yandan; Karşıyaka Belediyesi’nin ahşap ve demir atölyelerinde parklet üretimi de gerçekleştiriliyor. Bir çeşit sosyalleşme alanı olarak tasarlanan parkletlerin üzerinde sabit veya portatif oturma yerleri bulunuyor. Hava koşullarına karşı koruma özelliği bulunan parkletler bitki dikim alanları ve aydınlatmasıyla vatandaşlar için ayrı bir konfor alanı yaratıyor. Şu an üretimi devam eden parkletlerin Atakent Mahallesi’nde yapımı devam eden parkta kullanılması planlanıyor.