İZ GAZETE - Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 20 Nisan 2023 tarihinde yapılacak olan adli yargı hâkim ve savcı adaylığı mülakatına girecek adayların mülakat tarihlerinin öne alındığını duyurdu. Ancak mülakatın tarihinin neden değiştiğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Seçim öncesi yargıyı dizayn hamlesi

Mülakat tarihinin seçim sonrasına bırakılmayıp öne çekilmesi, seçimi kazanamayacağını anlayan AKP’nin giderayak yargıyı dizayn etme girişimi olarak değerlendirildi.

26 yıl yargıçlık yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Aydın ise mülakat tarihi değişikliğini sosyal medya hesabında, “Seçimi kaybedeceklerini biliyorlar giderayak son atamalarını yapmak için telaştalar” sözleriyle yorumladı.

Çirkin ima: CHP üyesi olarak bayramı unutmuş olamazsınız!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘FOX TV muhabirine sansür uygulayan basın danışmanı’ olarak hafızalara kazınan Basın Danışmanı Bilal Çetin ise CHP’li Murat Aydın’ın paylaşımını alıntılayıp, “Ramazan Bayramı var biliyorsunuz Murat Bey. 20 Nisan’ın da Arefe Günü olduğunu biliyorsunuzdur. Bayram için gidecek adaylara kolaylık olsun diye sınav öne alınmış olabilir mi? Hani CHP İzmir Belediye Meclis üyesi olarak Ramazan Bayramı’nı unutmuş olamazsınız” dedi.

Bu düzeye inmeyeceğim

CHP’li Murat Aydın, bu kez de Bilal Çetin’e, “Bayram tarihi, mülakat tarihi belirlenirken bilinmiyor muydu?” diye sordu. “Sınavı seçim sonrasına ertelemek yerine öne çekmenin atamaları yetiştirme telaşından olduğunu 26 yıl yargıçlık yapan biri olarak söylüyorum” sözlerini de ekleyen CHP’li Aydın, Bilal Çetin’in ‘CHP İzmir Belediye Meclis Üyesi olarak Ramazan Bayramını unutmuş olamazsınız’ imasına ilişkin ise, “Bu düzeye inmemek için sözümü esirgiyorum” ifadelerini kullandı.

Madem iddialısınız seçim sonrasına erteleyin

Bunun ardından yeni bir tweet atan Basın Danışmanı Bilal Çetin, “Mülakatlar bayram öncesi bitecekti. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle mülakatlara 1 ay ara verildi. Seçimi kaybedecekler demişsiniz ya. Merak etmeyin cumhurbaşkanımız her seçimi kazandığı gibi bu seçimi kazanacak inşallah” derken, CHP’li Murat Aydın ise, “Madem o kadar iddialısınız ve mülakatlar ertelenebiliyor. Şu seçim telaşında mülakat ile uğraşmayın ve mülakatı Mayıs sonuna bırakın. Merak etmeyin aday atamasının bir ay gecikmesiyle yargı çökmez.” diye belirtti.

Soru sorulmamasını istemişti

Bilal Çetin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soru sorulmamasını isteyerek FOX Tv muhabirine sansür uygulamıştı.

aa41c312-5d23-42cc-b1ea-ee2f4a18fbbe

Editör: Duygu Kaya