Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay deprem haberini aldıktan sonra ilk etapta küçük bir yardım kafilesi ile afet bölgesine doğru yola çıktı.
Bir kurtarma aracı, 16 kişilik personelin bulunduğu bir minibüs, yardım malzemesi taşıyan bir kamyon ve Başkan Cemil Tugay ve beraberindekilerin bulunduğu deprem bölgesine doğru hareket etti. 
Cemil Tugay’ın içinde bulunduğu araç Konya’ya 30 kilometre mesafede meydana gelen bir trafik kazasında bir tırın devrilmesi sonucu yolun kapanması üzerine beklemeye başladı. Bu arada bölgede tipi ve kar fırtınası çıktı ve yol açma çalışmalarını engelledi. 
Üç araçtan oluşan Karşıyaka yardım ekibi Afyon’da beklerken, içinde Cemil Tugay’ın da bulunduğu araç Konya’ya 30 kilometre mesafede yolda mahsur kaldı.

Yüzlerce araç bekliyor

Saat 00.30 itibarıyla görüştüğümüz Cemil Tugay şunları söyledi:
“Deprem haberini alınca hızlıca organize olduk. Amacımız bir an önce deprem yerine ulaşıp ihtiyaçları yerinde görmek ve yardımları ona göre organize etmekti. Ben, basın merkezimizden bir arkadaş ve şoförümüz önden yola koyulduk. Arkamızdan da bir kurtarma aracı, bir kamyon yardım malzemesi ve 16 kişilik yardım personelimizi taşıyan bir araç daha vardı. 
Afyondan sonra çok şiddetli bir kar yağışı başladı, tipi ve fırtına çıktı. Konya’ya 30 kilometre kala bir tırın devrildiği haberini aldık. Yol kapandı ve yüzlerce araç kilometrelerce kuyruk oluştu. Konya valiliğini aradık. Tırın kaldırılması gerektiğini ancak hava koşulları nedeniyle bunu bir türlü yapamadıklarını ve çalışmanın sürdüğünü söylediler. Bunun üzerine arkamızdaki üç araca Afyon’da beklemelerini söyledik.
Ben ve arkadaşlarım iyiyiz, her türlü ekipmanımız ve benzinimiz var. Trafik işlemediği için kar yolda birikiyor ve sıkıntı yaratıyor. Konya girişinde bekleyen yüzlerce araçtan biriyiz.”

Konya yolu ulaşıma kapalı

Konya'yı çevre illere bağlayan 7 şehirler arası karayolundan 6'sı kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan olumsuzluklardan dolayı tüm araçların ulaşımına kapatılırken, sadece Karaman yolunda araçların geçişine izin veriliyor. Karayolları ve polis ekipleri çalışmalarına devam ederken, deprem bölgesine yardım ekiplerinin kontrollü bir şekilde sevkleri de sürüyor.

Konya'nın şehirler arası karayollarında etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma ulaşımda aksamalara sebep oluyor. Kar yağışı ve tipiyle meydana gelebilecek kazaların önlenmesi amacıyla Konya'yı Adana, Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta'ya bağlayan karayolları tüm araçların ulaşımına kapatıldı. Konya-Karaman karayolunda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Ekipler, tipi sebebiyle görüş mesafesinin düştüğü yollarda, hava şartlarının olumlu olması halinde zaman zaman polis ekiplerinin kontrolünde geçişe izin veriyor.

Editör: Murat Attila