İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Buca Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada 6 Haziran’da tutuklanan Başkan Görkem Duman’ın tahliye talebi reddedildi.
Demokrat Gündem'in haberine göre Avukatları, Duman'ın sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma şüphesinin bulunmaması ve kamu görevinin aksamaması gerekçeleriyle tutuklama kararına resmi olarak itiraz etti.
İlgili sulh ceza mahkemesi tarafından “dosyadaki delil durumu”, "suçlamanın mahiyeti" ve yasal mevzuat gerekçeleriyle başvuruyu geri çevirdi.
BAŞKAN DUMAN VE 41 KİŞİ TUTUKLU
Buca Belediyesi ve iştiraklerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Görkem Duman, önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve eski CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın da aralarında bulunduğu 42 kişi 6 Haziran’da tutuklanırken 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 3 kişi için mütalaa istenmedi.
Duman, Kaya ve Kılıç dahil CHP'li isimlere "Zimmet, Rüşvet Almak, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma" suçundan tutuklama kararı verildi.
Ayrıca önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a ‘Rüşvet alma’ ve ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, eski CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’ya ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Zimmet’ ve ‘Rüşvet alma’, Belediye Başkanı Görkem Duman’a ise 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Rüşvet almak' ve 'Zimmet' iddiaları yöneltildi.





