Gizem TABAN ŞEBER/İZ GAZETE- Balçova’da yüzde 61.19 oy oranıyla belediye başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Onur Yiğit, mazbatasını aldı. Balçova’nın yeni Belediye Başkanı Yiğit’in mazbatasını almasının ardından Balçova Belediyesi’nde devir teslim töreni yapıldı. Görevi, 2019-2024 yılları arasında Balçova Belediye Başkanlığı yapan CHP’li Fatma Çalkaya’dan devralan Başkan Yiğit, sonrasında ise Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Burada, toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Yiğit, birlikte yönetme ve çok çalışma sözü verdi. Başkan Yiğit’e, ailesi, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları, partililer ve yurttaşlar eşlik etti.

Devir teslim yapıldı

Balçova Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan önceki dönem Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, yeni Başkan Onur Yiğit ve seçilen meclis üyelerini tebrik etti, başarılar diledi. Çalkaya, “1 Nisan sabahına büyük bir umutla uyandık. Uzun yıllar sonra birinci parti olduk. Umarım bundan sonra yerelden genele giden bir iktidar dönemini yaşarız. Beş yıl boyunca birlikte görev yaptığımız herkese teşekkür ediyorum, Balçova aileme teşekkür ediyorum” dedi. Görevi devralan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit de eski Başkan Çalkaya’ya ve önceki dönem meclis üyelerine emekleri için teşekkür etti. Başkan Yiğit şunları söyledi: “Son 5 yıldaki emeklerinizden dolayı, Çalkaya ailesine 20 yıllık emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Balçova’da güzel işler yapılmış, sağ olun var olun.”

Balçova İttifakı kazandı

Devir teslim töreninin ardından Balçova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan coşkuluğu kalabalığa seslenen Balçova Belediye Başkanı CHP’li Onur Yiğit, şöyle konuştu:

“Bu süreçte emeği geçen herkese, bizlere güvenen genel başkanımıza, parti yöneticilerimize, parti örgütümüze, CHP üyelerine, Balçova İttifakı’nı oluşturan yurttaşlarımıza ve kıymetli aileme çok teşekkür ediyorum. Ben sizler sayesinde buradayım. Kasım ayında bir kurultay süreci yaşadık, bu kurultay değişim kurultayıydı. Ardından önümüzde bir yerel seçim vardı, genel merkezimizin çok ağır bir sorumluluğu vardı. Bir yandan değişimi anlatıp buna uygun politikalar üretmek zorundaydılar, bir yandan adayları belirlemek zorundaydılar. Bir yandan da ittifak arayışı içindeydiler. Çünkü önceki seçimde biz ittifaka rağmen başarılı olamadık. Bu ittifak görüşmeleri sürdüğü sırada bizleri aday gösterdiler. Bu esnada yapılan ittifak görüşmeleri maalesef başarısız oldu. Maalesef diyorum ama bazı şerler bazen hayra delalet olur. Biz o gün çok üzüldük, ‘Biz ittifaka rağmen önceki seçimleri kazanamadıysak bundan sonra işimiz daha zor olur’ dedik. Ama Genel Başkanımız büyük bir sükunet içerisinde bizlere, ‘Sizler sokağa çıkacaksınız ve Türkiye İttifakı’nı oluşturacaksınız’ dedi. Bizler de sizlerle birlikte sokağa çıktık, sıkmadık el bırakmadık, hayallerimizi ve projelerimizi anlattık ve Türkiye İttifakı, Balçova İttifakı olarak bizlere çok destek verdi. 19 partinin seçimlere girmesine rağmen Balçova’da yüzde 61.19 oyla sizler bizleri bu koltuklara getirdiniz. Bizleri İzmir’de en yüksek üçüncü oyu alan ilçe haline getirdiniz. Hepsi sizlerin ürünü… Biz bu işi birlikte başardık. Bundan sonra da birlikte yöneteceğiz. Söz veriyorum, çok çalışacağım.”

Editör: Duygu Kaya