Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), geçen sezon başlattığı bahis soruşturmasında son 5 yılda kulüplerde görev yapmış idarecileri mercek altına aldı. 448 kişiyi tedbirdi olarak Futbol Disiplin Talimatı'nın 57. maddesi uyarınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Yönetici bazlı operasyonda ilerleyen günlerde alt liglerde kulüplerde idareci olarak görev yapan isimlerin de açıklanması bekleniyor.

EGE’DEN 77 ESKİ YÖNETİCİ PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı 448 isim arasında Egeli kulüplerde geçmiş dönemlerde görev yapan 77 isim de yer aldı. Soruşturma kapsamında Bodrum FK ve Boluspor’dan 37 yöneticinin ismi yer aldı. Sevk sayısında iki kulüp zirveyi paylaşırken, 1. Lig ekibi Manisa Futbol Kulübü’nde 20, İzmir’in Süper Lig temsilcisi Göztepe’den ise üç yönetici PFDK’ye sevk edildi.

KSK’de Başkan Tusder’den ‘ayağa kalkacağız’ mesajı: Genlerimizde teslim olmak yoktur!
KSK’de Başkan Tusder’den ‘ayağa kalkacağız’ mesajı: Genlerimizde teslim olmak yoktur!
İçeriği Görüntüle

KULÜPLERE PUAN SİLME CEZASI GELEBİLİR

Futbol Disiplin Talimatı’nın 57’inci maddesi gereği, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski yöneticilerin üç ay ile 1 yıl arasında maçlardan men cezası alma ihtimali bulunuyor. Ayrıca yapılan incelemeler sonrası PFDK, kulüplere de puan silme cezası uygulayabilecek. Soruşturma sonuçlarının gelecek hafta içinde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ