Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına hem havadan hem karadan müdahale ediyor.

Ormana sıçradı

Edinilen bilgiye göre, Efeler ilçesine bağlı Kenger Mahallesi’nde bulunan bir zirai alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve yakınındaki ormanlık alana sıçradı.

Aydın-İzmir karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
Aydın-İzmir karayolunda kaza: Bir kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Yangının ormanlık bölgeye ulaşması üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler bölgeye yönlendirildi. Ormanlık ve zirai alanda etkili olan alevlere karşı 7 hava aracı, 32 arazöz, 7 kepçe, 9 su tankeri, 244 personelle müdahalede bulunulduğu aktarıldı. Yangını söndürmek için müdahale devam ediyor.

Kaynak: İHA