AKP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle iade ettiği üç madde, CHP Grubu’nun oylarıyla yeniden kabul edildi. Başkan Çerçioğlu, kararların iptali için idare mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.
Aydınses’te yer alan habere göre; Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında, öncesinde Başkan Çerçioğlu tarafından meclise iade edilen 3 önemli madde yeniden gündeme geldi.
Maddeler; Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki bazı alanların Kuşadası ve Didim belediyelerine devredilmesi ve ilaçlama, vektörel mücadele hizmetleriyle alakalıydı.

ÇERÇİOĞLU MAHKEMEYE BAŞVURACAK
CHP Grubu, maddelerin aynı şekilde oylanmasını talep etti. CHP Grup Sözcüsü ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in önerisi doğrultusunda yapılan oylamada, AKP Grubu “hayır” oyu verirken CHP’li üyelerin “evet” oylarıyla maddeler yeniden kabul edildi.
Kararın ardından konuşan Başkan Özlem Çerçioğlu, idare mahkemesine başvuracaklarını açıkladı.
ERYILMAZ: BUNUN İÇİN KUŞADASI'NIN BÜTÇESİNİ DELMEYE GEREK YOK
Kuşadası ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Levent Eryılmaz, “Kuşadası’nda Büyükşehir’in yapacak olduğu hizmetlerle ilgili Kuşadası Belediye Başkanı ‘Ben yapacağım’ diyor. Zaten bizim bütçemiz 2026 yılında 200 milyon daha eksi veriyor. Önümüzdeki hafta 300 – 400 milyonluk daha gayrimenkul satılmaya çalışılıyor. Ama billboardları kullanabilmek için 4 bin metre üstü parkları, 12 metre üstündeki yolları ‘Ben yapacağım’ diyerek Kuşadası bütçesine daha çok zarar vermek için mücadele ediyorlar. Şu an yaptığı budur. Mezarlıklarda billboard olmadığından, caddelerde billboard var. Onları kullanmak istiyor. Bunun için Kuşadası’nın bütçesini delmeye gerek yok” dedi.
“BİLLBOARD KULLANMAYA MERAKIMIZ YOK”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, hizmette bütünlüğe önem verdiklerini söyleyerek “Billboard kullanmaya merakımız yok. Billboard kullanmaya merakı olanlar belli. Dolayısıyla bizim tam tersine, hizmetlerimizin koordinasyon ve bütünlüğü açısından, şu yollarda. Büyükşehir’e ait yoların temizliğini biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Başkan Çerçioğlu, toplantıyı kapattı.
“AYDIN’IN SAĞLIĞI ÇERÇİOĞLU’NUN SİYASİ HESAPLARINA KURBAN EDİLDİ”
Kuşadası Belediyesi, mecliste yaşananlara ilişkin açıklama yayımladı. Belediyenin açıklamasında "Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı toplantısı, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun sorumluluktan kaçtığı bir oturum olarak kayıtlara geçti. 11 yıldır ilçe belediyelerinin omzuna yıkılan ve milyonlarca liralık yük doğuran ilaçlama hizmetinin Büyükşehir'e devri için sunulan teklif, Çerçioğlu’nun talimatıyla komisyona geri gönderilmişti. Mecliste karar çıkmayınca ortaya tek bir tablo kaldı: Aydın’ın sağlığı yine Özlem Çerçioğlu’nun siyasi hesaplarına kurban edildi" denildi.
3 MİLYARLIK YÜK İLÇELERE BIRAKILDI
5216 sayılı yasa açıkça Büyükşehir’i sorumlu tutarken, Çerçioğlu’nun bu görevi üstlenmemekteki ısrarı, ilçelerde tepkiyi büyüttü.
Cenaze-defin hizmetlerinden ilaçlamaya kadar Büyükşehir’in yasal sorumlulukları 11 yıl boyunca ilçe belediyelerine yüklendi. 2014–2025 arasında ilçelerin üstlendiği yük 3 milyar liraya dayandı. Başkan Özlem Çerçioğlu’nun sorumluluk almaktan geri durması, kamuoyunda sert tepkilere neden oldu.





