Ateş İlyas Başsoy, CHP'de aday belirleme süreci ile ilgili dikkat çeken bir yazı yazdı. Başsoy'un yazısı şöyle:

Özgür Özel 6 Kasım’dan hemen sonra “İstanbul, Ankara, Aydın… Bu 3 başarılı ilimizde başkanlarımız belli. Diğerlerinde araştırma yapacağız” dedi. Buradan anladık ki, Aydın’dan daha büyük olan İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Tekirdağ’da başkanlar başarısız. Belediyeciliğin efsane ismi Yılmaz Büyükerşen de başarısız.

Kim başarılı: İstanbul, Ankara, Aydın veee Bolu belediye başkanları. Boş zamanlarını Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret tweet’leri atmakla ve faşizan çıkışlar yapmakla geçiren Bolu başkanı da hemen ilan edildi.

Mevcut başkan Ülgür Gökhan’ın oyları %61’e çıkardığı ve artık “garantili seçim bölgesi”olan Çanakkale’de de yeni başkan önseçim filan olmadan hızla atandı.

Bize de, demek ki Çanakkale ve Bolu’da araştırma ekipleri hızlı çalışıyor diye sevinmek düştü.

6 kasımdan bu yana 2 ay geçti ama CHP’nin “başarısız iller”deki araştırmaları bitmedi.

2019’dan beri bu işlere uzak olduğum için araştırma süreleri uzadı diye düşünüyordum. Birkaç araştırma şirketine sordum, aynen geçmişte olduğu gibi, bir araştırma 5-6 günde tamamlanıyormuş.

İstanbul, Ankara, Aydın, Bolu ve Çanakkale’de seçmen memnuniyetini hızla ölçüp karar alan CHP, diğer illerde niye aynı hızı gösteremiyor? 1 haftada bitecek araştırmalar neden 2 aydır bitmedi?

CHP ne araştırıyor? Başarının ölçütü ne?

CHP, 2019’da kazandığı 3 büyük ilde başarılı olup olmadığını bilmiyor mu? Anketlere güvenmiyorsa 14 Mayıs, 28 Mayıs seçim sonuçlarına da bakabilir.

Yılmaz Büyükerşen’in başarısını kim ölçüyor mesela?

Bizzat CHP genel başkanı tarafından 2 ay önce “başarısız” ilan edilmiş Antalya, Adana ve Mersin başkanları 2 ayda ne kadar oy kaybetmiştir? Başarısız ilan edilen Tekirdağ, Muğla, Eskişehir, Hatay gibi illerde aday adayları 2 aydır ne ölçüde yıpranmıştır?

Bu yaralar nasıl sarılacak?

Editör: Özlem Çimen Durmaz