NBA'de heyecan bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor. Milli yıldız Alperen Şengün'ün formasını giydiği Houston Rockets, deplasmanda Cleveland Cavaliers'a konuk oldu. Milli yıldız Alperen Şengün, 28 sayı, 11 ribauntla takımının en skorer oyuncusu oldu.
Geçen sezon All-Star seçilen ve Milli Takım ile EuroBasket'e de damgasını vuran Alperen Şengün, NBA'de bu sezon iddialı başladı. Formasının giydiği Rockets’ta şu ana kadar 23 sayı, 10.3 ribaund ve 7.4 asist ortalaması yakalarken son maçında da bu performansına devam etti. Takım arkadaşı Kevin Durant ise, 20 sayı atarken Aaron Holiday da kenardan gelip 18 sayı üretti.

Cavaliers'ta 25 sayı kaydeden De'Andre Hunter takımının en skorer oyuncusu oldu. Donovan Mitchell’da başarılı bir performans sergileyerek 19'u son çeyrekte olmak üzere 21 sayı üretti.
“GERİ ADIM ATMAM”
Alperen maçın ardından 'Yılın savunmacısı Evan Mobley'ye karşı geri adım atmadın. Maçtaki yaklaşımın neydi?' sorusuna şu yanıtı verdi:
Kimseye karşı geri adım atmam. Evan ya da bir başkası, önemli değil.

OYUNCULARIN PERFORMANSLARI
38 dakika süre alan Şengün karşılaşmayı 28 sayı 11 ribaund, 7 asist, 1 top çalma, 1 blokla tamamladı. Milli basketbolcu 5 top kaybı yaptı.
Kevin Durant 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Jabari Smith 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Aaron Holiday 18 sayı, Amen Thompson 12 sayı, 9 ribaund, 6 asist, 4 top çalma ile öne çıktı
Cleveland’da ise; Donovan Mitchell 21 sayı, 3 ribaund, 2 asist, Evan Mobley 18 sayı, 6 ribaund, De’Andre Hunter 25 sayı (5/8 üçlük), 4 ribaund, 2 asist, Nae’Qwan Tomlin 10 sayı ile oynadı.





